Abdest Duaları Arapça Ve Türkçe Anlamı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Abdest Duaları Arapça Ve Türkçe AnlamıAbdest duaları Abdest duaları arapça Abdest duaları türkçe Abdest alırken okunacak dualar Abdest duaları Arapça ve Türkçe 1)Abdeste başlarken Euzu Besmeleden sonra şu dua okunur: "Elhamdu lillahillezi cealel mae tahuren ve cealel islame nura "Anlamı:Suyu temizleyici ve İslamı nur kılan Allah'a hamdolsun ![]() 2)Ağıza su alırken: "Allahummesgıni min havzi nebiyyike ke'sen la ezmeu ba'dehu ebeda "Anlamı:Allahım!Bana peygamberinin havuzundan öyle bir kase içir ki ondan sonra bir daha susamayayım ![]() 3)Buruna su alırken: "Allahümme la tahrimni rayihate naimike ve cennatik" Anlamı:Allahım!Beni nimetlerinin ve cennetlerinin kokusundan mahrum etme ![]() 4)Yüzü yıkarken: "Allahümme beyyid vechi binurike yevme tebyeddu vucuhun ve tesveddü vücuh ![]() Anlamı:Allahım!Bazı yüzlerin beyazlanacağı bazı yüzlerin de kararacağı günde benim yüzümü ak eyle ![]() 5)Sağ kolunu yıkarken: "Allahümme a'tini kitabi biyemini ve hasibni hisaben yesira "Anlamı:Allahım!Bana kitabımı sağ tarafımdan ver ve hesabımı kolaylaştır "6)Sol kolunu yıkarken: "Allahümme la tü'ti kitabi bişimali ve la min verai zahri ve la tuhasibni hisaben şedida "Anlamı:Allahım!Bana kitabımı solumdan ve arka tarafımdan verme ve beni zor bir hesaba çekme ![]() 7)Başa meshederken: "Allahümme ğaşşini birahmetike ve enzil aleyye min berekatik "Anlamı:Beni rahmetinle ört ve üzerime bereketlerinde indir ![]() 8)Kulaklara meshederken: "Allahümmec'alni minellezine yesteminuel'kavle fe yettebiunne ahseneh "Anlamı:Allahım!Beni hak sözü işitip sözün en güzeline uyanlardan eyle ![]() 9)Boynuna meshederken: "Allahümme a'tık rekabeti minennar "Anlamı:Allahım!Benim vücudumu cehennem ateşinden azad eyle ![]() 10)Ayakları yıkarken: "Allahümme sebbit kademeyye alessirati yevme tezillü fihil'akdam "Anlamı:Allahım!Ayakların kayacağı günde benim iki ayağımı sırat üzerinde tut
|
|
|
|