![]() |
Kısa Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kısa Dualar*Özlemekten yorulmuşum kapında durdur beni Ucu sana dek ulasan bir zincire vur beni *Ey Yüce Rabbim! Yunus gibi “bir ben vardır bende benden içeri”yi idrak etmeyi nasip eyle ![]() ![]() ![]() ![]() *Allah’ım sana, senin için, hikmetlerin için ağlayan kulunun, arada bir çocuğunun yüzüne muhtaç olmasını affet! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Ey kalpleri(dilediği cihete)çeviren,benim kalbimi dinin ve taatin üzerine sabit kıl! *Ya Rabbi! Kur’an’ın sönmez ve söndürülmez bir nur olduğunu cihana ilan etmek vazifesini bana ihsan et ![]() *Bütün kapıların anahtarlarını kendinde bulunduran Allahım! Hakkımda en hayırlı kapıyı aç *Rabbim bana istememeyi isteyebilmeyi nasib et ![]() *Allah, bizi ve sizi dosdoğru yola iletsin ![]() *Allah’ım; kulaklarımız, gözlerimiz ve kuvvetimizle maneviyatımızı güçlendirecek hayırlarkazanmayı nasip et… *Allah’ım, Efendimiz Muhammed’e, O’nun al ve ashabına senin bildiğin şeyler sayısınca ve senin mülkün devam ettiği sürece daimi salat ve selam eyle ![]() *"Allah’ım! Kendimi Sana teslîm ettim, yüzümü Sana çevirdim, isimi Sana ısmarladım, Sana itimât ettim, Sen'i dilerim ve Sen'den korkarım, Sen'den başka sığınacak yoktur, Senden başka kurtaracak yoktur; halâs ve himâye ancak sana âittir ![]() ![]() ***Peygamberimiz (sav) yatağına girdiğinde sağ tarafına yatar ve su mealde dua ederdi ![]() “Ey Rabbimiz! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|