Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
havasi, ihlas, suresinin

İhlas Suresinin Havasi

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İhlas Suresinin Havasi

Ihlas suresinin havasi

Her kimki hallolmayan bir maruzatı var ise 41 gün gece saat 1'den sonra her gün 1005 defa ihlası şerife devam ederse yapamayacağı hiçbir şey kalmaz denenmiştir inan*mayan maaz(allah) kâfir olur

Yukarıdaki tarifini yapmış olduğum işe başlamadan önce iki rekat namaz kılınır sonra okumaya başlanır Bu okumaya devam edildiği esnada hiçbir kelam söylenmez (kadınların) özel günlerinde ara verilir)

İhlâs sûresini çok oku Peygamber Aleyhisselatu Vesselam buyurur ki: "Yarın kıyamet gününde bir münadi nidaâ eder ki, yani bir çağırıo seslenir ki, Allah'ı zikredenler ve ihlâsı çok okuyanlar gelsinler Onlar da ileri varırlar, me*lekler onlara derler ki: "Varın sizler cennete girin Sizlere müjdeler olsun Dünyada Allah'ı zikrederdiniz, sizin günalla-rınız affolundu

Hazreti Ebu Hureyre (RA) rivayet eder ki: Bir gün Hz

30

Resulullah otururdu, yanında bir kişi ihlâsı şerifi okurdu Re-suluilah buyurdu: "Allah onlardan razı olsun" As*habı kiram sordular: "Ya Resulellah ne vacip oldu?" Resulul*lah (SAV) buyurdu: "Her kim ihlâsı şerifi okursa elbette cennete girer Onun için bu sûrenin ismi ihlâsdır Zira bu sûrenin fazileti çoktur"

Hazreti Câbir Ridvanullah rivayet eder ki: Resulullah (SAV) buyurdu: Bir melek gökyüzüne çıkardı, diğer bir me*lek de, gökten yere indirdi İkisi bir yerde karşılaştı Meleğin biri dedi ki: "Allah'a öyle bir amel ulaştırdım ki, ondan daha kıymetli hiçbir amel o'na çıkarmadım" Ötekimelek sordu: Nasıl amel Allah'a ulaştırdın Melek: Bir kimse Kulhuvella-hu'yu okudu, onun bu okuyuş amelini Allah'a ulaştırdım Yi*ne melek sordu: Allah o ihlâsı okuyana nasıl bir muamele yaptı? Cevaben o melek: Allahu Teâla o kimseyi cennetine koydu ve bütün günahlarını bağışladı Günahlarının bütün yerlerine sevaplar ihsan eyledi

Bu sûre-i şerifiye besmele ile bin defa okursan, diş ağrısı*nı görmezsin Muhammed ibn FazI der ki: "Bir gün dişim ağ*rıyordu, rüyamda bana bir defa ihlâs oku dediler Uyandım okudum Daha sonra diş ağrısı görmedim, bir gece de onlar rüyada bana okudular, ben de onlarla okudum ve ondan sonra daha da benim dişim ağrımadı

Süre?i şerif şudur:

Bismillâhirrahmânirrahim

Kul hüvallahü ehad Allahüssamed Lem yelid ve lem yuled ve lem yekûn lehu küfüven ehad

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com