Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duası, kalp

Kalp Duası

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalp Duası

Kalp duası

Ey Rabbim! Gönlümü öyle genişlet, öyle genişlet ki hakikatleri tereddüt etmeden kabulleneyim
Ey Rabbim! Adını andır ki gönlüm yücelsin Razı olduğuna rıza
göstereyim ki gönlüm açılsın Kendinden başkasıyla meşgul etme ki
gönlüm alçalmasın Kendini unutturma ki gönlüm durağanlaşmasın
Ey Rabbim! Gönüller senin kaplarındır Gönlümü berrak, yumuşak ve
sağlamlaştır Yumuşat ki kardeşlerime karşı yumuşak olayım
Sağlamlaştır ki hiçbir kınayanın kınamasından korkmayayım ve hakikati
dile getirmekten çekinmeyeyim Berraklaştır ki başta insanlar olmak
üzere hiçbir varlığa kötülük yapmayayım
Ey Rabbim! Lütuf gözünle bakacağın şekilde, gönlümü ve davranışlarımı güzelleştir

Ey Rabbim! Gönlümü şüphelerden arındır ki bencilce heveslerden uzak kalayım İnanç ve davranışlarımda gösterişten uzak durayım
Ey Rabbim! Kendim için sevdiğim şeyleri, kardeşlerim (dostlarım) içinde sevdir ki gönlüm esenliğe kavuşsun
Ey Rabbim! Gönül gözlerimi aç ki duru görü (basiret) sahibi olayım Baş gözümle göremediklerimi onlarla göreyim
Ey Rabbim! Sevdiklerine selametli kalp ve oturaklı bir ahlak verirsin
Beni de sev ki selametli bir kalbim ve oturaklı bir ahlakım olsun
Ey Rabbim! Gönül kulaklarımı aç ki hidayetine kavuşayım
Ey Rabbim! Beni sevenler var biliyorum, çünkü ben de onları seviyorum
Beni sevmeyenler var biliyorum, çünkü ben de onları sevmiyorum
Gönlümden sevgisizliği gidermek için, insanların ayıplarını öğrenmeye
meraklı olmayayım
Ey Rabbim! Gönlümü temizlememe yardım et ki insanları kötülüklere susatan kin hastalığından kurtulayım
Ey Rabbim! Gönlümü nurunla genişlet ki gurur evi dünyadan uzaklaşıp,
ebediyet yurduna yöneleyim Ölüm gelmeden hazırlanmış olayım
Ey Rabbim! Kalplerin mühürlenmesine neden olan tamahkârlıktan uzak kalayım ki hidayet ve ıslah kabiliyetimi yitirmeyeyim
Ey Rabbim! Nefsimin şehvet ve arzularını sevmekten sakınayım ki gönlüm sana karşı perdelenmesin
Ey Rabbim! Geçim darlığı vererek ve ibadette gevşeterek cezalandırma ki kalbim taşlaşmasın
Ey Rabbim! Gönlümü katılaştırma ki gözümde yaşlar kurumasın Sevmediğin davranışlardan beni uzak tut ki kalbim katılaşmasın
Ey Rabbim! Boş ve nefsimin hoşuna giden şeyleri dinlemek ve
seyretmekten, zevk için bir karınca dahi olsa öldürmekten ve mal-makam
sahiplerine yalakalıktan uzak tut ki gönlüm katılaşmasın
Ey Rabbim! Dinimi bozacak olan mal ve servet bolluğundan, ve cimrinin yüzüne bakmaktan uzak tut ki gönlüm katılaşmasın
Ey Rabbim! Cedelleşme, husumet ve düşmanlık beslemekten kaçındır ki
kalbimi hastalıklı hale getirerek, münafıklığa düşmekten korunabileyim
Ey Rabbim! Gönlümü sevginle doldur basiretimi aç ki emirlerine uyayım yasaklarından kaçınayım
Ey Rabbim! Dünyevi bir şeye âşık olmamı engelle ki gözüm kararmasın, gönlüm de hastalanıp ölmesin
Ey Rabbim! Hata yaptığımda tevbe ederek tekrar etmekten sakındır ki kalbim ölmesin
Eşim başta olmak üzere hiçbir kadınla münakaşa ettirme ki kalbim ölmesin
Ahmak kimseyle tartıştırma ki kalbim ölmesin
Ey Rabbim!Yaşıyormuş gibi duran aslında ölüden farkı olmayan azgın,
şımarık zenginlerle oturup kalkmaktan sana sığınırım Beni onlarla
hemhal etme ki gönlüm ölmesin
Ey Rabbim! Erdemli insanlarla oturup kaldır Düşünmekten vazgeçirme ki gönlüm yeşerip dirilsin
Ey Rabbim! Yetim başı okşat, fakire soframda yer açtır ki gönlüm yumuşadıkça yumuşasın
Ey Rabbim! Ölümü unutturma ve Kuran okumaktan uzaklaştırma ki gönlümün pasını giderip cilalayayım
Ey Rabbim! Kalpleri dört çeşit yapmışsın Birincisinde; İman var Kur’an
yok İkincisinde; Kur’an var İman yok Üçüncüsünde; Kur’an yok, İman da
yok Dördüncüsünde; Hem Kur’an var, hem de İman Benim kalbimi de misk
torbasına benzeyen, içinde Kur’an ve İman olan kalplerden et ki, ağzı
açılsa da kapansa da kokusu güzel ve daim olsun
Ey Rabbim! Geceleri ibadet etmeye, gündüzleri oruçlu olmaya bedenimi
alıştır ki gönlüm güçlensin Ve yerinden zerre kadar oynamasın
Ey Rabbim! Zekâmı ve aklımı artır ki sevincim yüzüme, hüznüm kalbime yansısın Göğsüm genişlesin, nefsim zelil olsun
Ey Rabbim! Gönlümü dünya sevgisinden mahrum et ki tükenmeyen üzüntü, ulaşılmaz arzu ve elde edilmeyen ümit taşımayayım
Ey Rabbim! Öfkelenmekten sana sığınırım Gönlümü gazap ve öfkeden uzak tut ki aklıma da sahip olabileyim
Ey Rabbim! Düşünmeden konuşmaktan sana sığınırım Dilimi gönlüme tabi kıl ki ahmaklıktan uzak kalayım
Ey Rabbim! Gözümü, kalplere şehvet tohumu eken bakışlardan uzak tut ki fitne ve fesattan korunayım
Ey Rabbim! İlmimi artır ki gönlümü uyanık tutabileyim Aklımı tamamla ki kalbim hasetten arınsın ve rahatlasın
Ey Rabbim! Kalbimde hüznümü artır ki gönlüm nurlansın
Ey Rabbim! Gönlümü hikmet kapları haline gelen kaplardan et ki adını anmaktan gaflete düşmeyeyim
Ey Rabbim! Gönlüm bazen istekli oluyor bazen küskün İstekli olduğunda
basiretim açılıyor idrakim artıyor Küskün olduğunda aciz ve tembelim
Gönlümün küskünlüğünü azalt ki istekli hali artsın
MSG

Muhammed Salih Gedik
Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com