![]() |
Bidat Ve Masiyet Ehlinden Uzak Kalmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bidat Ve Masiyet Ehlinden Uzak KalmakBidat Ve Masiyet Ehlinden Uzak Kalmak 804- Ebû Bürde İbni Ebu Musa'dan rivayet edilmiştir: "Ebû Musa (Ra-dıyallahu Anh) öyle bir ağrıya tutuldu ki, bayıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yahya İbni Ya'mer'den yapılan rivayetde şöyle anlatmıştır: Ben İbni Ömer'e (Radıyallahu Anhüma) dedim ki, ey Ebû Abdurrahman! Bizden önce bir takım insanlar ortaya çıktı ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine İbni Ömer şöyle dedi: Onlarla buluştuğun zaman onla*ra bildir ki, ben onlardan uzağım, onlar da benden uzaktırlar ![]() Kötü Bir Şeyi Gidermeye Başlayınca Okunacak Dua 805- İbni Mes'ud'dan (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde şöyle de*miştir: "Fetih günü Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem Mekke'ye girdi ![]() ![]() "Hak (İslâm dini) geldi ve bâtıl zail oldu ![]() ![]() ![]() İnsanın Dilinde Kötü İfade Olursa Ne Okur 806- Huzeyfe'den (Radıyallahu Anh) rivayet edilmiştir: "Dilimin kötü söylemesinden Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e şikâyette bulun*dum ![]() ![]() ![]() ![]() -Asema yararlandığım kaynak: Çeşitli dualar ve zikirler kitabı |
![]() |
![]() |
|