Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bidat, ehlinden, kalmak, masiyet, uzak

Bidat Ve Masiyet Ehlinden Uzak Kalmak

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

804- Ebû Bürde İbni Ebu Musa'dan rivayet edilmiştir: "Ebû Musa (Ra-dıyallahu Anh) öyle bir ağrıya tutuldu ki, bayıldı Başı da hanımlarından birinin kucağında idi Hanımlarından biri de çığlık attı Fakat adam ona cevab verebilecek bir halde değildi Ayıldığı zaman: Resûlüllah Sallalla*hu Aleyhi ve Sellem'in beri (uzak) olduğu kimseden ben de beriyim Çünkü Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem, Çığlık koparan kadından, saç yo*landan ve elbise parçalayandan beri olmuştur, dedi"[42]

Yahya İbni Ya'mer'den yapılan rivayetde şöyle anlatmıştır: Ben İbni Ömer'e (Radıyallahu Anhüma) dedim ki, ey Ebû Abdurrahman! Bizden önce bir takım insanlar ortaya çıktı Bunlar Kur'ani okuyorlar ve kade*rin olmadığına inanıyorlar ve bütün işler de yeni olarak ortaya çıkar (Allah ezelde onları bilmez, meydana çıktıktan sonra onları bilir) diyorlar

Bunun üzerine İbni Ömer şöyle dedi: Onlarla buluştuğun zaman onla*ra bildir ki, ben onlardan uzağım, onlar da benden uzaktırlar[43]

Kötü Bir Şeyi Gidermeye Başlayınca Okunacak Dua

805- İbni Mes'ud'dan (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde şöyle de*miştir: "Fetih günü Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem Mekke'ye girdi Kabe'nin etrafında üçyüz altmış tane put vardı Peygamer elindeki sopa ile dürtmeye başladı ve şöyle diyordu:

"Hak (İslâm dini) geldi ve bâtıl zail oldu muhakkak ki, bâtıl yok ol*maya mahkûmdur[44] Hak geldi, artık bâtıl (putlar) yaratamaz ve öl*dükten sonra diriltemez"[45]

İnsanın Dilinde Kötü İfade Olursa Ne Okur

806- Huzeyfe'den (Radıyallahu Anh) rivayet edilmiştir: "Dilimin kötü söylemesinden Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e şikâyette bulun*dum Peygamber (sav): İstiğfardan neden uzaksın (Allah'dan mağfiret dilesen ya) Ben her gün yüz defa Aziz ve yüce olan Allah'dan mağfiret dilerim, dedi[46]

-Asema
yararlandığım kaynak: Çeşitli dualar ve zikirler kitabı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com