Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anhanın, duası, hzali, radıyallahu

Hz.Ali Radıyallâhu Anha'nın Duâsı

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz.Ali Radıyallâhu Anha'nın Duâsı

HzAli Radıyallâhu anha'nın Duâsı

Hz Ali, Rasûlullah'ın şöyle dediğini rivayet eder:
Allah hergün nefsini medh ü sena ederek şöyle buyurur:

Muhakkak ben âlemlerin rabbi olan Allahım
Muhakkak Allah benim Benden başka ilah yoktur Hayy (diri) ve kayyûm benim Muhakkak Allah benim, benden başka ilah yoktur En büyük ve en yüce benim Muhakkak Allah benim Benden başka ilah yoktur Ben doğurmadım ve doğrulmadım Muhakkak Allah benim, benden başka ilah yoktur Affedici ve bağışlayıcıyım Muhakkak Allah be*nim, benden başka ilah yoktur Herşeyin başlatıcısı benim ve herşey bana dönecektir Aziz (galib), Hakim (hikmet sahibi), Rahman, Rahim ve ceza gününün sahibi, hayır ve şerrin yaratıcısı, cennet ve cehennemi yoktan vâr eden, Vahid, Ehad, Ferd ve Samed benim
Görünür ve görünmez durumları bilen benim
Melik (saltanatı devamlı olan), Kuddûs (her türlü noksanlıktan uzak olan), Selâm, Müheymin ve Mü'min (herşeyi gözetip koruyan), Aziz (her şeye galib gelen), Cebbar (kullarının hâlini ve ihtiyaçlarını düzelten), Mütekebbir (azamet sahibi), Hâlık (yaratıcı), Kebîr, Müteâlî (yüce), Muktedir (herşeye güç yetiren), Kahhâr (kahredici), Halim ve Kerim benim Sena ve mecde (hamd ve şükre) lâyık olan benim Sırrı ve sırdan daha gizli olanı bilirim Kadir ve Rezzak benim Bütün yaratıkların üstünde bulunan benim

Not: Söylediğimiz şekilde 'ancak benim' mealindeki cümlelerin öncesinde 'Benden başka ilah yoktur' cümlesi zikredilmiştir Bu bakımdan kim bu isimlerle Allah'ı çağırırsa, o şöyle desin:
'Muhakkak sensin Allah! Senden başka ilâh yoktur, şöyle ve şöyle Yani duada Allah konuşuyor gibi tabirler kullanılmıştır Ancak o duayı okuyan bir kimse aynı tabirleri değil de Allah Teâlâ'ya hitap eder bir şekilde duayı okumalıdır) Bu kelimelerle Allah'ı çağıran bir kimse ibâdet edip secdeye devam edenler defterine yazılır Öyle ibadet edenler ki, yarın mahşerde Muhammed, İbrahim, Mûsâ, İsâ ve diğer peygamberler (as) ile celâl evinde komşuluk yapacaktır

Onlara, yer ve göklerde Allah'a ibadet edenlerin sevabı kadar sevap yazılacaktır Allah Hz Muhammed'in ve seçkin her kulunun üzerine salât ve selâm eylesin!

Ve's-salatu alâ Muhammed ve's-selâmu alâ nâs ;)

wwwilimalemicom
Selametle

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com