|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
allah, duayı, gelir, inanmayarak, isterse, kafi, yaparsa |
![]() |
Kim İsterse İnanmayarak Bu Duayı Yaparsa Allah Ona Kafi Gelir.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kim İsterse İnanmayarak Bu Duayı Yaparsa Allah Ona Kafi Gelir..Kim İsterse İnanmayarak Bu duayı Yaparsa Allah ona kafi Gelir ![]() ![]() “Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azıym ![]() “Allah’a güvendim (bana yeter) tanrı yoktur O vardır, ki ben de O’na bağlanıp işimi ona bıraktım; O arşın aziym rabbidir ![]() Başınız haksız yere derde girdiği zaman bu âyet-i günde beşyüz veya bin kere okumaya devam ederseniz, inşâallah kısa zamanda selâmete çıkarsınız ![]() Bu âyetteki duâyı ilk okuyan İbrahim Nebidir ![]() İbrahim aleyhisselâm Nemrud tarafından yakalattırılıp, mancınıkla ateş dağının içine fırlatıldığı zaman, havadayken Cebrâil isimli melek gelir ve sorar ![]() -Yâ İbrahim senin için ne yapmamı istersin? İbrahim aleyhisselâm cevap verir: -Allah’a güvendim ![]() ![]() ![]() ![]() İşte İbrahim aleyhisselâmın bu şekildeki ifadesinden sonra mûcize olur; ve İbrahim aleyhisselâm yavaş bir şekilde ateşin içine düşer fakat onu ateş yakmaz ![]() ![]() İşte, böyle bir mûcizenin meydana gelmesine vesile olan anlayış ve ifade vardır bu duada ![]() Bakın bu duâ için ne buyuruyor Rasûlullah salla’lâhu aleyhi ve sellem efendimiz bizlere: -Kim sabah kalktığında ve geceye girdiğinde “Allah’a güvendim o bana yeter, Tanrı yoktur, arş’ın azîm rabbi olan O vardır” derse; bunu ister sıdk ile söylesin ister YALANDAN (inanmıyarak) söylesin, yedi defa söylediğinde Allah ona kâfi gelir ![]() ![]() Dikkat edin! Bu hadîs-i şerîfte çok önemli bir hususa işaret ediliyor! Allah’ın SİSTEM’ine! "Allah’ın düzeninde asla değişiklik olmaz" âyetiyle de vurgulanan SİSTEME ![]() Siz belli duaları veya zikirleri yaptığınız zaman, inansanız da, inanmasanız da, o yapılan çalışma, ilgili mekânizmayı, sistemi harekete geçirir ve mutlaka semeresini verir; demiştik ![]() İşte bu hadîs-i şerîf, söylediklerimizin açık-seçik ispatıdır ![]() ![]() Bu sebeple diyoruz ki, siz inanmasanız dahi bu zikirlere veya duâlara bir süre devam edin, söylenildiği sistem üzere ![]() ![]() Allah bize bunun mânâsına ermeyi ve bu duayı edebilmeyi nasîb etmiş olsun ![]() Ahmed Hulusi |
![]() |
![]() |
|