Şükretmeyi Unutmayın |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şükretmeyi UnutmayınŞükretmeyi Unutmayın efendimiz (s a s ) in akşam ve sabah yaptığı dua ـ3ـ وعن عبداللّهِ بن غنام البياضى رَضِىَ اللّهُ عَنْهُ قال: ]قالَ رسولُ اللّهِ #: مَنْ قالَ حِينَ يُصْبِحُ: اللَّهُمَّ مَا أصْبَحَ بِى مِنْ نِعْمَةٍ أوْ بِأحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ فَمِنْكَ وَحْدَكَ َ شَرِيكَ لَكَ، لََكَ الْحَمْدُ، وَلَكَ الشُّكْرُ فَقَدْ أدَّى شُكْرَ يَوْمِهِ، وَمَنْ قَالَ مِثْلَ ذلِكَ حِينَ يُمْسِى فَقَدْ أدَّى شُكْرَ لَيْلَتِهِ[ أخرجهما أبو داود abdullah ibnu gannâm el-beyâzî (radıyallâhu anh) anlatıyor: "resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "kim sabaha erdiği zaman: "allahım, benimle veya mahlukatından herhangi biriyle hangi nimet sabaha ermişse bu sendendir sen birsin, ortağın yoktur, hamdler sanadır, şükür sanadır" derse, o günkü şükür borcunu ödemiştir kim de aynı şeyler akşama erince söylerse o da o geceki şükür borcunu eda eder" [ebû dâvud, edeb 110, (5073) ] Şükretmeyi unutmamak gerekir ![]() bazı insanlar bir lokma yemeğe muhtaçken sen karnını doyurabiliyorsan şükret,bazı insanlar çocukluğunu gençliğini çalışmak zorunda olduğu için yaşayamıyorsa sen haline şükret En basiti ama en önemlisi sağlıklı olduğun için şükret ![]() kimseye muhtaç olmadığın için dün hayatımda 2 kez tek gözümü kaybetme riski yaşadım![]() elimizde olanların değerini kaybetmeye yakın olduğumuz noktada anlarız her zaman ![]() ![]() şimdi her aynaya baktığımda Allahım şükürler olsun sana diyorum![]() Arkadaşlar elinizdekilerin kıymetini bilin![]() olmayanlara ağlamak yerine olanlara şükredin![]() ![]() bir söz vardır çok severim ben : " Ayakkabın yok diye üzülme,ya ayakkabı giyecek ayağın olmasaydı![]() ![]() " her anınıza şükredin arkadaşlar,her nefes aldığınız kısacık an'a![]() |
|
|
|