İş Bulmak İçin Yusuf Suresi |
08-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İş Bulmak İçin Yusuf Suresiİş Bulmak için Yusuf Suresi Yusuf Suresi Mekke döneminde inmiştir 111 âyettir Bu sûrede Yûsuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir Kur'an'da baştan sona kadar bir tek konuyu anlatan tek sûre budur Kişi 54 - 55 - 56cı ayetleri her namazdan sonra 5 kere okuduğu taktirde biiznillah tez vakitte iş bulur 54 وَقَالَالْمَلِكُائْتُونِيبِهِأَسْتَخْلِصْهُلِ نَفْس ِيفَلَمَّاكَلَّمَهُقَالَإِنَّكَالْيَوْمَلَدَي ْنَام ِكِينٌأَمِينٌ 55 قَالَاجْعَلْنِيعَلَىخَزَآئِنِالأَرْضِإِنِّيحَ فِيظٌ عَلِيمٌ 56 وَكَذَلِكَمَكَّنِّالِيُوسُفَفِيالأَرْضِيَتَبَ وَّأُ مِنْهَاحَيْثُيَشَاءُنُصِيبُبِرَحْمَتِنَامَننَ ّشَاء وَلاَنُضِيعُأَجْرَالْمُحْسِنِينَ Arapça okunuşu 54 Ve kalel melikü'tunı bihı estahlıshü li nefsı fe lemma kellemehu kale innekel yevme ledeyna mekınün emın 55 Kalec'alnı ala hazainil ard innı hafıyzun alım 56 Ve kezalike mekkenna li yusüfe fil ard yetebevveü minha haysü yeşa' nüsıybü bi rahmetina men neşaü ve la nüdıy'u ecral muhsinın Türkçe Meali 54 Kral dedi ki: Onu bana getirin, onu kendime özel danışman edineyim Onunla konuşunca: Bugün sen yanımızda yüksek makam sahibi ve güvenilir birisin, dedi 55 "Beni ülkenin hazinelerine tayin et! Çünkü ben (onları) çok iyi korurum ve bu işi bilirim" dedi 56 Ve böylece Yusuf'a orada dilediği gibi hareket etmek üzere ülke içinde yetki verdik Biz dilediğimiz kimseye rahmetimizi eriştiririz Ve güzel davrananların mükâfatını zayi etmeyiz wwwilimalemicom Selametle |
|