Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cumadan, duası, okunacak, rızık

Cumadan Sonra Okunacak Rızık Duası

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allahümme yâ Ganiyyü, yâ Hamîdü, yâ Mübdiü yâ Mu?idü yâ Rahîmü ya Vedûd Eğisnî bi helâlike an harâmike ve bitâatike an ma?siyetike vebi fadlike ammen sivake

Anlamı: Ey Ganî, ey Hamîd, ey icâd edici ve ey iâde edici ey merhamet sahibi ve ey muhabbet eden Allah?ım Helâlin ile beni haramdan sakındır Tâatın ile mâsiyetinden beni uzaklaştır Fazlü keremin ile Senden gayrisini bana unuttur

Helal kazanç için ve bol rızık için bu duâya akşam sabah devam etmeli, en az üç veya yedi defa okumalı Bu mübârek duâyı İmam-ı Âzam?ın okuduğu ve ondan kaldığı rivayet edilmektedir Bilhassa rızkın çoğalması için okunan bu duâ en fazla cumâ namazından sonra okunmakta ve büyük fazilet gözetilmektedir İmam-ı Âzam?ın bu duası bir çok fakiri zengin etmiştir

Kaynak: Mecmuatül-Ahzab "Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi"
Tercüme: Ahmet Faik Arslantürkoğlu s: 193-194-195 Bahar Yayınları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com