Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dinlerseniz, sevinirim

Bir Dinlerseniz Sevinirim

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

bir dinlerseniz sevinirim

selamünaleykum ben 27 yasindayim almanyada yasiyorum 10 seneden beri bir üzüntüden sonra bu hastalik bulasti bana artik cinmi hastaliklmi bilemiyecem bana durmadan birseyler oluyor sürekli arkama bakiyorum sagima soluma boynumu ceviriyorum bazen dudaklarimi oynatiyorum bazen kendi kendime konusuyorum sonra kendime geldigimde nediyorum ben diyorum ve uyurken hayvan seklinde birseyler görüyorum karsimda cesit cesit insan yüzü görüyorum bazen beyaz seklinde hayalet gibi birsey görüyorum bazen isiklar görüyorum bazende sakalli seklinde görüyorum bazen ide hane camide hocanin giydigi o sapka varya ismi ney tam olarak bilmiyorum o sekilde bem beyaz birsey görüyorum korkuyorum ve helaya girdigim zamanda görüyorumo hayvan seklinde insan yüzü seklinde cesit cesit seyleri görüyorum namaz kildigim da zorlaniyorum namazda ikende bazen görüyorum en cok daldigim zaman görüyorum onlari herhan gibi birsey yaptigim zaman zorlaniyorum mesele birseyi eliyorum sürekli o seyi yine tekrarlarca eliyorum kendimi tutamiyorum mesele aynaya kendime baktigimda sürekli yine bakma mecburunde kaliyorum elimde deyil defalarca aynanin karsisina geliyorum yani birkere yaptigim seyi sürekli tekrarlama zorunda kaliyorum cok süphelere düsüyorum bos bos düsünceler geliyor aklima ve cok ama asiri derece cok takiyorum hersey kafama elimde deyil sürekli bir sanci gibi agri var karnimda kac kere doktora gitim bu sanci icin ne oldugunu bilmediler sadece bir doktor süt den oldugunu söyledi dogru süt ictigimde bu agri cok oluyor ama süt icmedende var bu agri alakasi yok bence ve bazen ellerime üflüyorum ve allah beni bu düsüncelerden kurtarsin sürekli inkar etme düsünceleri geliyor aklima ama kendimi zorla tutuyorum uyurkende bazen sagimda bazen solumda ses geliyor ve hemen uyaniyorum doktorada gitim neurolog bana tik hastasi ve depresyon oldugunu söyledi ama ben artik ne yapacagimi bilemiyorum cok sikintili oluyorum bazen cok panik de oluyor bedne kalbim carpiyor bazen mesele birseyden süphelendigim zaman kalbim carpiyor ve bazen diiyorum seyhlere gidip muska falan yazsinlar ama bana bu yol sirk yolu oldugunu söylediler neyapacagimi bilemiyorum bende burda beni tüm dinleyenlerden allah razi olsun ve önerilerinizo bekliyorum herhagibi sirke götürecek seyleride yapmak istemiyorum hepinize saygilarimi sunarim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Evet, tabi bu tür şeylerin izahatını yapmak oldukça güç sizin olayınızın farklı bir kaç türevlerini yaşadım ve en sonunda ailemde sorunlar oldu ta ki yuvam dağılana kadar hiç bir şeyi farkedemedim

Ben de gittim sorunla ilgili bir vefk yaptırma ihtiyacı hissettim

Neydi, geceleyin zıplayarak uyanmam sonucunda uykumun açılması, rüyamda korkunç sürüngenler görmem, eski evler, katolik papazı görmem, rüyamda öldürülmem, arada sırada bir uçurumdan itilerek düşmem, üstüne üstlük bunlar yetmezmiş gibi uykuya dalma problemi yaşıyordum Çoğu günler uykusuzdum Yaşantım son derece düzgün ilerlemesine rağmen iç dünyamda derin bir isyan yaşıyordum

Tabi bu tür şeyler pek anlatılmaz illaki yaşamanız gerekir Ne olduysa askerde iken oldu Çok uzun süre gece atışları vardı Bir gün gördüğüm bir rüyadan sonra nedense her işim bozuldu

Taki geçen aya kadar manevi dünyam yıkıktı Son bir yıldır yanımda olan arkadaşlarımı ya ben kırdım hiç sebepsiz ya yalnız bırakıldım

Vefk çok amaçlıydı Ama bakım yaptırdığım hoca bana gayet detaylı anlattı herşeyi Evet hepsine tam olarak muvaffak olmadım ama en azından şu an akşam yatıyorum güzel bir uyku uyuyabiliyorum Çok sorunum var ama önce anlattığım şeyleri de yaşadığım şeyleri de yatarken sıkıntısını yaşamıyorum

Normalde oluşan problemler hakkında doktora da gittim Doktor bana depresyon tedavisi önerdi direk Ama bir depresyon hastası günlük faaliyetlerini yürütmekte güçlük geçen hastalardır Bense sıkıntılarımı akşam olunca yaşamaya başlıyordu Aklıma iş vermişti artık tamamen İlaçların yan etkileri de günlük hayatta ilişkilere zarar veren şeyler

Özellikle hayat enerjiniz nedensiz şekilde düşmüşse ve siz konuşma güçlükleri ve karar verme sıkıntısı yaşıyorsanız ve bu yüzden iletişim sıkıntıları yaşamaya başlamışsanız rahat rahat paranoya yaşayabilirsiniz

Doktora gittiğinizde zaten sizi rahatsız olarak bulmayacaktır Sizi telkin edecektir En olmazından siz ilaç yazmasını isteyecek, o da size Lustral türevinden ilaç yazacak, ilaç 3-4 ay boyunca sizin fazla tepkisel yaşamanıza sebep olacaktır

Bunun yerine size şöyle bir şey öneriyorum

1 İlk önce gündüzki düşünüş şeklinize, moralinize, sukunetinize bir de akşamki halini değerlendirin Bir anormallik varsa siz de benim yaşadığım şeyleri yaşıyorsunuz demektir

2 Gezdiğiniz yerlere de, eve gelene gidene de dikkat etmekte fayda var Özellikle aile huzurunu bozmak üzere yapılmış olan şey de olabilir Ama ben en çok şuna inanıyorum Sakın size yönelik söylediğimi düşünmeyin bunları :

-Pis bir yaşam şekliniz varsa, tükürmek, sümkürmek, tuvaletinizi yapmak üzere yer arayışı içinde değilseniz kesinlikle artık bunu bitirin
-Akşam yiyecek çöplerinizi rasgele yerlere dökmeyin
-Akşam yanan ateşe basmayın Külle oynamayın, Ateşe sıvı madde dökmeyin Hatta ateşe o an demlediğiniz çayın dibini döküyorsanız sakın denemeyin derim
-Akşam dışarıda temizlik yapmayın

Yani mümkünse dışarıda akşam ezanından sonra durmanız gerekiyorsa, ayetel kürsi ile hareket edin

Bazı şeyleri geç farkediyorsunuz Ama iş işten geçmesin

Burayı kalın yazmam gerekiyor Aile yaşantısı içinde eşinizle telefonda yüzyüze görüşürken, bir iş yaparken, dar bir zamanınızda vs onu aniden azarlamayın Ne hata yaparsa yapın ya mantıklı bir cevapla geçiştirin veya bir cevap üretene kadar sessizliği seçin Evde konuşma ortamı doğmuyorsa el ele tutuşup sessizliği de paylaşın Ailelerinizi eşinizle kesinlikle muhatap etmeyin Eve gelen herkese evin içinde iken yanında teşrif edin

Tanıdıklarınızın, arkadaşlarınızın yanında aile bireyleri ile eşiniz,çocuğunuz ile çok yakın sıcaklık kurmayın Paranızı hayra harcamaya, gösteriş yapmamaya çalışın

Bir yandan düşman kazanmamaya, insanları kıskandırtmamaya çalışarak bir taraftan da dostlarınızın samimiyetini tartın Özellikle Evinize insanları babanız, kayınpederiniz, kayınbiladeriniz bile olsa sarhoş sokmayın Yiyecek giyecek ikramlarına dikkat edin

---------------------------------------

Tutup da bu konuya, "Hadi canım sende, öyle şeylere de inanıyor musun?" diye gelip konuya saldıranlara zaten yöneticilerin söyleyeceği sözler de bulunacaktır

İyi olmak size düşmanlarınızın,çekemeyenlerin olmayacağını göstermez paranız,karizmanız veya güzelliğiniz varsa hedefte olmanız ihtimaldir

Özellikle de güzel bayanlar rahatlıkla şüpheci olabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

kardes dogru söylüyorsun temizlik cok önemlidir ama inanin sürekli temiz olmaya ve temiz kalmaya calisiyorum rabiki hatalarimiz olabilir hatasiz kul yoktur ama benim tam olarak internete arastirdigima göre benim hastalik obsesif-kompulsif bozukluk cünkü okudum bu hastaligin ne oldugunu ayni anlatildigi gibi hepsi bende oluor acaba buna okunacak bir dua varmi inanin bende sastim kaldim o gördügüm seyler nedir peki artik hastalikmi ebdneki cinmi bedne bilemiyecem
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-06-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Bunlara ekleyeceğim çok farklı ilginç, çevremdeki gördüğüm şeylerle ilgili bir kaç şey daha yazmak istiyorum

Bayan arkadaşlar belki katılacak belki kızacaklardır Aşağıdaki listeye bir gözatmalarını istiyorum

Eşiniz, özellikle düşünce şekli, görünüşü itibariyle sizin asla konuşacağını düşünmeyeceğiniz insanlarla muhatap olmaya başlamışsa,

Rüyasında ilginç talepleri sayıklıyorsa,

Size karşı çok ilginç tepkiler üretmeye başlamışsa (sizin hiç bir etkiniz olmaksızın),

Eve gelmeyip, dışarıda başıboş dolaşıyorsa,

Hemen önyargıya kapılmayın

Ayrılmak için şiddet ve hakaret nedeniyle (başka nedenlerine uzun süre sabredin) ondan ayrılacaksanız uzun süre sevginizi silmeyin ümidinizi kesmeden uzaktan izleyin Öfke duyabilirsiniz ama hemen dava açmayın ona

Günlük yaşantısını direkt izleyin Varsın izlediğinizi farketsin Ama sonuna kadar izleyin Sizin yanlış algıladığınız bir sebebi de olabilecektir

Bayan arkadaşlar aileyi korumak sizin de malesef göreviniz taşın altına elinizi koymanız gerekiyor İyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diye söz verdiniz İllaki işte erkekler yanında olmayınca değerini anlıyor Ama öncesinde onun sizi kaybettiği hissiyatını verdirin Ama onu bırakmayın

Büyü vardır Ama olayı illaki ileri düzeydeki hocalar çözemez iken sizin baştan bunu reddetmeniz kaybınız olabilir Hastalıktan kurtarmak bir günah değildir Bir hocaya başvurun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com