![]() |
İslami İnanca Göre Cinler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslami İnanca Göre Cinlerİslami İnanca Göre Cinler İslam’a göre cinler akıl sahibi olması açısından peygamberlerin tebliğlerine muhattap olmuş sorumluluk sahibi canlılardır ![]() ![]() ![]() Peygamberlerin davetleri açısından mümin ve kâfir diye ikiye ayrılan cinlerin iman edenleri kurtuluşa ve ebedi saadete ererek cennete gireceklerdir ![]() ![]() Kur’ an da cinlerinde insanlar gibi Allah’ a karşı yalan uydurdukları haber verilmiştir ![]() Kurana göre insanlar cinleri göremedikleri halde cinler insanları görmektedirler ![]() (Araf Suresi, 7/ 27) Hz ![]() ![]() Cinlerde hayatlarını devam ettirmek için kendi yapılarına uygun olarak beslenmekte, yiyip içmektedirler ayrıca ölümlüdürler ![]() Cinlerinde nikahlanıp evlendikleri, çoluk çocuk sahibi oldukları kaydedilmektedir ![]() ![]() Hz ![]() ![]() İslam dinin de cinlerin bazı insanları çarparak hastalanmalarına sebep olduğu inancı vardır ![]() ![]() Kuran da ve bazı hadislerde cinlerin haber çalmak için göğe çıktıkları fakat üzerlerine yakıcı, delici ışınlar gönderilmek suretiyle buradan kovalandıklarını öğrenmekteyiz ![]() Gerek cinn ve gerekse ins’ den hiç bir şeytan artık semaya çıkamaz sırlarına vakıf olamaz ![]() Cenab-ı hak cinleri dumansız ateşten yarattığını kuran da haber vermektedir ![]() ![]() Cinler insanoğlunun gözüne görülemeyecek bir tarzda yaratılmışlardır ![]() İslam kehanet grubuna giren şeylerin hepsinin yalan olduğunu belirtmiş kahinleri dinlemeyi onları tasdik etmeyi yalanlamıştır ![]() Kuran da “ey cin ve insan topluluğu! Size ayetlerimi anlatan bu günle karşılacağınıza dair sizi uyaran resuller gelmedi mi?” (Enam Suresi, 6/ 112) Cinlerinde insanlar gibi Allah’ a kulluk yapmakla mükellef tutuldukları kesin olarak bildirilmektedir: “cinleri ve insanları ancak bana kulluk etmeleri için yarattım ![]() Ahkaf suresindeki ayetlerde cinlerden bir grubun Hz ![]() ![]() Abdullah bin mesuttan “cin heyetinin geldiği gece Resulullah ile beraberdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|