![]() |
Hz Süleyman As İn Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Süleyman As İn DuasıHz Süleyman as ın Duası “Ey Rabbim! Beni; bana ve ana-babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat!” NEML-19 رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ |
![]() |
![]() |
![]() |
Hz Süleyman As İn Duası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Süleyman As İn DuasıHz ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süleyman, Davud''a mirasçı oldu ve dedi ki: "Ey insanlar, bize kuşların konuşma-dili öğretildi ve bize herşeyden (bol bir nimet) verildi ![]() ![]() Kendisine verilen üstünlüklerden dolayı Allah''a şükreden Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah Hz ![]() ![]() ![]() Rabbim, beni bağışla ve benden sonra hiç kimseye nasib olmayan bir mülkü bana armağan et ![]() ![]() Daha önceki bölümlerde dua konularının sadece şahsi ve dünyevi istekler olmaması gerektiği üzerinde durmuştuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bir insan elinde bulunan maddi imkanları Allah rızası için kullanıyor ve bu imkanlar onu Allah''a yakınlaştırıyor, Allah''ı anmasına vesile oluyorsa, onun dünya nimetlerini istemesi konusunda sıkıntı duymasına gerek yoktur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|