![]() |
Dilekler İçin Tevbe İstiğfar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dilekler İçin Tevbe İstiğfar''hepiniz Allah'a tevbe edin ey müminler! belki böylece korktuğunuzdan kurtulur, umduğunuzu elde edebilirsiniz'' (nur31) en kısa istiğfar şekli '' estağfirullah, estağfirullah'' demektir ![]() Peygamber Efendimiz (asm): “Kim şu istiğfarı yaparsa günahları bağışlanır: ‘Estağfirullah ellezî lâ ilâhe illâ hüve’l-Hayye’l-Kayyûme ve etûbü ileyh ![]() ![]() "Şüphesiz Allah, tekrar tekrar günah işlediği halde üst üste tevbe eden kulunu sever ![]() Yine Peygamber Efendimiz (asm) “Kim istiğfara devam ederse, Allah o kimse için her darlıktan bir çıkış, her üzüntüden bir sevinç yaratır ve onu hiç ummadığı yerden rızıklandırır”3 buyurmuştur ![]() Tevbe, bütün müminlere farzdır ![]() ![]() ![]() ![]() "Tevbe etmek farzdır ![]() ![]() "Estağfirullah ![]() ![]() ![]() ![]() "Ya Rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum ![]() Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum ![]() ![]() ![]() ![]() Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir ![]() ![]() "Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|