Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
efendim

Efendim Demek

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Efendim Demek

Sual: Gayrimüslime efendim demek küfür müdür?
CEVAP
Tazim [hürmet] edilmesi emredileni tahkir [aşağılamak] ve tahkir edilmesi emredileni de tazim etmek küfürdür (Birgivi vasiyetnamesi şerhi)

Hadis-i şerifte, (Münafık [ve her çeşit kâfir] ile konuşurken, efendim demeyin) buyuruldu Zalime, kâfire hürmet etmek, saygıyla selam vermek, üstadım demek, küfür olur (Berika)

Saygı için efendim demek küfürse de, âdet olan kelimelerle hitap etmek küfür olmaz Telefonda bir gayrimüslime, buyurun efendim demek küfür olmaz, çünkü âdet böyledir Gayrimüslime selam vermek de küfürdür, çünkü kâfire dua edilmez Selam da duadır, ancak iş düşünce âdet olarak selam verilebilir Onlar zaten selamı bilmez Onlar gibi söylemekte, mesela Bonjour, Good morning, Guten morgen, Günaydın, İyi günler veya İyi akşamlar demekte mahzur yoktur

Mister, Miss, Mösyö, Madam, Matmazel gibi kelimeler de böyledir Mailin, mektubun sonuna, Sincerely yazılıyor Sayın anlamında dear deniyor Bunlar saygı için değil, âdet olduğu için söyleniyor Bir de, gayrimüslimi üzmemek için de, bu kelimelerin kullanılması caizdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com