![]() |
Eline Beline Ve Diline Sahip Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eline Beline Ve Diline Sahip OlmakSual: Eline, beline, diline sahip olan kurtulur anlamında bir hadis-i şerif var mıdır? CEVAP Öyle bir hadis-i şerif bilmiyoruz, ama eline, beline ve diline sahip olanın kurtulacağına dair başka hadis-i şerifler vardır ![]() (Dilini ve fercini [ırzını, namusunu] koruyan Müslümana Cenneti söz veriyorum ![]() (Arefe günü eline, diline, gözüne ve kulağına sahip olanın günahları affolur ![]() (İnsanlar dilinden ve elinden salim olmadıkça [kâmil] mümin olamazsın ![]() (Hasetçinin hasedi eline ve diline çıkmadıkça zarar vermez ![]() (Eli ihsanlı, dili dürüst, kalbi temiz, boğazına ve fercine [namusuna] sahip olan ilimde rasih olur ![]() (ü teâlâ bana şöyle vahyetti: Benim mescitlerime ancak, selim kalble, sadık dil ile, temiz el ile, temiz ferclerle girsinler ![]() (Şu altı şeye söz verin, ben de size Cennete gireceğinize söz vereyim: 1- Dilinize sahip olun [elfaz-ı küfür, yalan, gıybet, lanet, malayani gibi ![]() 2- Sözünüzden dönmeyin ![]() 3- Emanete hıyanet etmeyin ![]() 4- Gözünüze sahip olun ![]() 5- Elinize sahip olun ![]() 6- Fercinize hakim olun ![]() |
![]() |
![]() |
|