|
|
Konu Araçları |
ayetlerin, büyü, büyüler, tesirleri, üzerindeki |
Büyü Ve Ayetlerin Büyüler Üzerindeki Tesirleri |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Büyü Ve Ayetlerin Büyüler Üzerindeki TesirleriDeğerli okuyucularımız , ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun diyerek konumuza başlamak istiyorum Büyü ve büyüden ve ayetlerin büyüler üzerindeki tesirleri ve zamanlama ve ikrar ile telaffuz edilen büyülerden biraz bahsetmek istiyorum Belki okumayan kardeşlerimiz olur diye ben yine de büyüden bahsetmek istiyorum, inançlara bakarak konuşursak doğa üstü güç ve inanç sayılıyor, islam dinine ve islam ansiklopedisine bakarsak: bir insanı kendi iradesi dışında istenilen şeyi bir gizem veya bir kuvvet ile ona yaptırmaya yarayan gizli kuvvet Latincede adına Magicen adı verilir Osmanlıcada sihir ve çoğu batı coğrafyasında magie adı verilir Mesela Avustralya yerlileri dilinde büyüye mana adı verilmiştir Kızıtderililerde büyüye manitu adı verdiler Hatta onların inançlarına göre insan kafatasına konulan şarap veya suyu bir saat güneşin altına saklayıp karşı tarafı etkilemek için kullanırlardı Tabii bu güçlerden kurtulmak içinde diğer karşı tarafı etkisiz hale getirmek için aynı kafatasına idrar koyup amavaka adı verilen ağaç yaprağının üzerine serper o büyüden kurtulduklarına inanırlardı, islam dini bunların hepsini ortadan kaldırmıştır ve peygamber efendimize inen muavvizeteynler ve bazı ayetlerle kullarının bu tür şeylerden nasıl korunacağını biz kullarına bildirmiştir Evet umarım büyünün manasını biraz anlamış oluruz Dönelim konumuza , mesela mekum adı verilen büyü yani uğur getiren büyü zaten dinimizin men ettiği ve kabul etmediği bir inançtır Eskiden ahırlarda bulunan duvarlarda veya koyunlarda siyah renkli olan hayvanları bulundurmaz onların uğursuzluk getireceğine inanarak yok ederlerdi Oysa sevgili peygamberimiz karşısında uğursuzluk tan bahsedildiği zaman şöyle derdi : O en güzel iyimserliktir Uğursuzluk inancı hiçbir zaman müs-lümanın cesaretini kırmaz, ve onu işinden geri bırakmaz Ve öyle bir şey olduğu zaman şöyle dua edin derdi: Rab-bim ancak sen ihsan edersin kötülükleri ancak sen yok edersin ve üstün gelmek başarmak ancak senin cema-lindendir Hatta uğursuzluğa inanmak şirktir (Ebu Davud Tıbb) Mesela bazı horozların zamansız ötmesi uğursuzluk sayılıyor, bu tür şeylere inanmak ancak cahil kalmış toplumların özellikleridir Mesela çakı büyüsü hiç unutmadığım ve bizzat yaşadığım olayı sizlerle yaşamak isterim Bir gün bir araştırma yapmak için bir hocaya gittim Çok iyi çakı büyüsü yapıp karıyı kocadan veya kocayı karıdan yapılan bir büyü işlemi gördüm : iki kadın hocanın yanına geldi 2 ağzı bulunan çakıyı ve 2 resmi biri kadın biri erkek hocaya verdi bunlar evli bunları birbirinden ayır dedi Hoca 2 resmi çakıların her birinin ağızlarına taktı siyah bir iple bağladı ve bir şeyler okudu Bunları kadına verip mezarlığa gömülmesini söyledi Bende ona bu işin haram olduğunu bakara suresinin 102 Ayetini n bu konuda çok açık olduğunu söyledim Ben yaparım başkaları bozsun bana ne dedi Şimdi o hoca kisvesi altında büyü yapan adama ne demek lazım Ya ona müracaat eden kadına ne demek lazım Bu tip büyülerle ilgili apaçık ayetleri inkar edenlerin vay hallerine Bu tür büyüler üzerinde tesirleri gizli esrarları olmakla beraber ayetler koruyucu özellikleriyle bezenmiştir Çünkü kullarının korumasını çeşitli vasıtalarla üzerine almış tır Mesela sihir veya büyüde yaşanmış ve çalışılmış ayetler ve fayda görülmüş araştırmalar sonucu dikkate alınmış ayetler: Kalem 51-52 Hud 1-5 Mearic 1-7 Taha 38 Bakara 165 Enfal 63 Kuranda bulunan 6 adet şifa ayeti Bunları sabaha karşı abdestli olarak ihlaslı bir şekilde okuyup ve gün ağarmasıyla içilen suyun insanlar üzerindeki şifasına çok kere şahit olduk Bunlarla ilgi çok araştırma yaptık Tabii burada ayetlerin büyü üzerindeki tesirleri ve zamanlama çok önemli Mesela bir araştırmamızdan bahsedeyim , bizim insanlarımız bu tür gizemli esrarlı şeylere yatkındır Adam karısıyla yaşadığı cinsel ilişki esnasında biraz sıkıntı yaşasa hemen acaba birisi bize büyümü yaptı acaba diyerek hemen hoca Oysa adamın işinden dolayı nefsi uyanmayabilir , eşinin ilgisizliğinden dolayı nefsi uyanmayabilir, geçirdiği bir hastalıktan dolayı nefsi uyanmayabilir Kadın acaba kocamın benden başka bir dostumu var aman hemen bir hocaya gideyim doktor aklına gelmez çünkü onun ruhunda hoca veya falcı Gider falcı onun gönlünü yapmak için vay be senin kocanın dostu var hem de kocana şunu yapmış bunu yapmış diyerek yalan dolan evet ver 500 milyon çözeyim diyor Bir de yanlış ayetler yanlış işlemler bu sefer adamı kendi eliyle bağlıyor Çok enteresandır ki insanlar bu konuda hem çok meraklı hem de galip olanın büyüden olduğuna inanırlar Oysa bilmeleri gerekir ki istemese yaprak kıpırdamaz Hatta bunu öyle abartmışlar ki büyülerin isimlerini yerlerini nasıl olacağını bile nerdeyse öğrenmişlerdir Örneğin dil bağlamak Ofisimize bir gün bir kadın geldi oğlu Pazar günü evlenmiş Çarşamba günü konuşamaz hale gelmiş Gereken araştırmalarımızı yaptığımızda şunu öğrendik Kızın annesi damat fazla konuşuyor diye bir hocaya gitmiş ve benim damadım annesini babasın/ dinlemesin sadece karısının dediğini yapsın diye mısır çarşısından oğluna eşek dili almış okumuş ve yedirmiş Sabahleyin bakmışlar oğlanın dili tutulmuş sonra çöz-dürmek için bir sürü uğraşmışlar Bu tür sihir ve büyülerden korunmak için şu işlem iyi denenmiş ve başarı elde edilmiştir Bir bardak zemzem üzerine 101 sefer El kelam , 41 sefer Ya ALLAH , YA FETTAH , EL AZİM ELKERİM , ER RAHİM , HADİD 1-5 ARASI , LOKMAN SÜRESİ TAMAMI, RAHMAN 1-5 ARASI, 1 FATİHA SÜRESİ MERYEM SÜRESİ TAMAMEN OKUNUP içirilirse hem kekeme ve de lisanla ilgili sıkıntıları giderir inşallah Ama önce doktora başvurmak kaydıyla bu tür sıkıntılardan bizleri ve ümmeti Muhammedi korusun Büyü sadece dinler arasında değil kabile aralarında da bir gizli esrar olarak kabul edilir Büyü yapmak için sihirbazların ın yasakladığı bir takım fiiller isteyerek şeytan veya cinlere yaklaşmak istedikleri bilinir Bilirler ki bu yapılan sihir veya büyü onlar olmadan tesir etmez Mesela Hristiyan kaynaklarına bakarsak Yuhanna'nın vahyine göre sapıklık ve küfre destek olan alametleri devreye sokan kafir cinlerdir Gelecek yazımızda bu tür konulara daha geniş yer vereceğizın selamı rahmeti üzerinize olsun Yazan Salih Memişoğlu |
|