![]() |
Dinin Emri Müslümanın Zoruna Gitmez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dinin Emri Müslümanın Zoruna GitmezSual: 1- Bir kısmı İslam’da musiki vardır diyen bir toplumda çıkıp da bu haramdır demek ikilik çıkarmak değil midir? CEVAP ![]() ![]() ![]() 2- İslam’da tevhidi bozmanın, nifak sokmanın hükmü nedir? CEVAP Tevhidi bozmak küfürdür, nifak ise haramdır, büyük günahtır ![]() ![]() 3- Haram olduğuna dair Kur’anda bir beyan olmayan şeye haram demenin hükmü nedir? CEVAP Kim diyor Kur’anda yok diye? ![]() (O ümmi Peygamber, temiz şeyleri helal, pis, çirkin şeyleri haram kılar ![]() Demek ki Resulü de haram etme yetkisine sahiptir ![]() (Peygamberin haram kılması, ![]() ![]() Yine âyet-i kerimede mealen buyuruluyor ki: (Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7] Resulullah bildirse, Kur'anda bulamadık diye inkâr mı edeceksiniz? Bu nasıl Müslümanlık böyle? 4- Lütfen kendi şahsi görüşlerinizi İslam’ı bölmek pahasına da olsa herkese anlatmaya kalkmayın ![]() CEVAP Resulullahın bildirdikleri kendi görüşümüz müdür? Siz Kur’ana ve Peygambere inanmıyorsanız biz ne yapalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur’an-ı kerimin birçok yerinde (Resulüme uyun) buyuruluyor ![]() ![]() (İhtilafa düşülen şeyleri açıklayasın diye bu kitabı sana indirdik ![]() Kur’an-ı kerimde, sadece ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine Kur’anda buyuruluyor ki: ( ![]() ![]() (Resulüm de ki, "Bana uyun ki, ![]() ![]() (Ona uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158] ( ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() (De ki, “ ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki: (Yakında, " ![]() ![]() (Bir zaman gelir, beni yalanlayanlar çıkar ![]() ![]() (Bir zaman gelir, sünnetimi öldüren kimseler çıkacak ![]() ![]() (Sünnetimden yüz çeviren benden değildir ![]() (Bana uyan Cennete girer, uymayan, isyan eden Cennete giremez ![]() Sünnetten yüz çevirip yalnız Kur’an diyenlerin kâfir olduklarını bu âyetler ve hadis-i şerifler açıkça bildirmektedir ![]() Hep siz soruyorsunuz, bir soruda ben sorayım: Siz bu itirazı bir müslüman olarak mı yapıyorsunuz, bu soruları bir müslüman olarak mı soruyorsunuz? 5- Elbette müslüman olarak soruyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CEVAP Anlaşıldı, maksadınız ve müslümanlığınız anlaşıldı! Ancak şunu söyliyelim, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6- İcma konusunda, dinde musikinin olmadığı görüşünde olanlar çok daha fazladır ![]() ![]() Eğer sizin görüşünüzde olanlar fazla olsaydı, Hazret-i Mevlana’yı anma sema gösterilerine, müzikli âyinlere, neyli gösterilere kimsenin gitmemesi gerekirdi ![]() CEVAP Bu sözünüzde kaç tane hata var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (İnsanların çoğuna uyarsan, seni ![]() ![]() 7- Bana Dinde musikinin haram olduğuna dair net bir hadis-i şerif söyleyin ![]() CEVAP Netten neyi kastediyorsunuz? Aşağıdaki hadis-i şerifler net değil mi? (İlk teganni eden şeytandır ![]() (Musiki, kalbde nifak hasıl eder ![]() (Çalgıları yok etmek için gönderildim ![]() (Cenab-ı Hak, zurna, gırnata, ud, def gibi bütün çalgı aletlerini, cahiliyet döneminde tapınılan putları kaldırmamı emretti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|