Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
derdi, dünya, kalbinde, varsa

Kalbinde Dünya Derdi Varsa

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalbinde Dünya Derdi Varsa

KALBİNDE DÜNYA DERDİ VARSA

• Eğer bir kişinin kalbinde ahiret derdi varsa, hiçbir dert onun için dert olmaz Ama kalbinde dünya derdi varsa her türlü sıkıntı onun için derttir

• Güçlü insan mütevazı, aciz insan kibirli olur

• Maiyetiniz sizi sevmiyorsa noksanlık sizdedir Maiyete hizmet edin Emir vermeyin

• Rahat etmek istiyorsanız iki şeye riayet edin:

Günah işlemeyin Bütün sıkıntıların başı günah işlemektir

Kalb kırmayın Kâbe’yi yıkmaktan daha büyük günahtır

• Bu bana lazım, bu bana lazım diyen huzur bulamaz Bu bana lazım değildir diyen huzur bulur

• Bir kişi var veriyor, bir kişi var vermiyor Bunlardan hangisini insanlar sever Elbette vereni severler Bu kişiyi insanlar sever de ü teâlâ sevmez mi? Elbette sever O halde vermek lazım

• Kötülerle münakaşa etme üzerler, iyilerle münakaşa etme küserler

• Tevazu kendini başkaları ile bir görmektir Başkalarından daha üstün ve daha aşağı görmemektir

• Müslümanlara yardım etmeyen, onların iyilikleri ve rahatları için çalışmayan onlardan değildir

• (Benimki benim seninki de benim) diyen, hayvan sıfatlı kimsedir (Seninki senin benimki benim) diyen zararsızdır Makbul olan, (benimki senin seninki de senin) demektir Bunu salih müslüman söyler

• Hedefi olmayan gemiye rüzgar fayda etmez

• Dağlar ne kadar yüksek olursa olsun, üstünden yol geçer

• Bid’at itikadı sahiplerine ve suizan sahiplerine tevbe nasip olmaz Bunlar yaptıklarını doğru zannettikleri için tevbe etmezler

ü teâlâ iki amelin karşılığını bildirmemiştir Bunlardan biri oruç, diğeri iftiraya uğradığı halde sabretmektir Bu ikisine kat kat sevap verilecek

• Vaktin kıymetini bilin Gözyaşı yerine kan akıtsanız geri gelmez Ahirette her nefesten hesaba çekileceksiniz

• Müslüman, katında kıymeti olan insan demektir ’ın sevdiği insan demektir Bir müslümanın hatalarını görmemek, ona kin tutmamak lazımdır, kusurlarını affetmek lazımdır Hatta affetmek mecburiyetindesin Niye? ’ın seni affetmesini istiyorsan, sen de Onun müslüman kulunu affetmen lazım Yani, affedilmek için affetmek lazım Din kardeşinin kusurunu affedeni, ü teâlâ affeder

• Bütün mevcudat, fen ilimleri, fizik kimya biyoloji vs hepsi ü teâlânın varlığını ve birliğini göstermektedir İslamiyet ise bu yüce Rabbimize nasıl inanılacağını, nasıl ibadet edileceğini bildirmektedir

• Doğru iman nimeti en büyük nimettir Nimetlerde zirvedir Bunun dışında başka şeylere bakmak, aşağıya bakmak demektir Aşağı, adi olanı istemek demektir Kendini zelil etmektir ü teâlâ (Nimetlerimin kıymetini bilirseniz arttırırım, bilmezseniz elinizden alır, şiddetli azap ederim) buyuruyor Bunun için şükretmek lazım, elimizden gitmemesi için korkmak lazım Bu vaadi ilahidir ü teâlâ vaadinden dönmez, onu yapar

Korkmak lazım, imanı muhafaza etmeye çalışmak lazım İman çok kıymetlidir, müslüman çok kıymetlidir Kıymetini bilmek lazım Bir fasık müslümanın imanının nuru dünyada gözükseydi, güneş sönük kalırdı

• İslamiyet, ’ın dinidir Hiç ’ın dinine zarar verilir mi? Hiç ’a harp açılır mı? Firavun gibi, Ebu Cehil gibi ahmaklar açtı N’oldu peki? Şimdi hep acı azap içindeler Halbuki ’ın dini devam ediyor, kıyamete kadar da devam edecek Çünkü İslamiyet olmazsa, insanların mükellefliği olmaz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com