|
|
Konu Araçları |
cevaplar, efendimizsave, peygamber, sahabinin, sordugu, sorular |
Bir Sahabinin Peygamber Efendimiz(Sav)'E Sordugu Sorular Ve Cevaplar |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Sahabinin Peygamber Efendimiz(Sav)'E Sordugu Sorular Ve CevaplarBir Sahabinin Peygamber Efendimiz(sav)'e Sordugu Sorular Ve Cevaplar 1- Ya Resulallah, ben insanlarin en âlimi olmak istiyorum - 'tan en çok korkan, insanlarin en âlimi olur 2- Insanlarin en zengini olmak istiyorum - Kanaatkâr olursan, insanlarin en zengini olursun 3- Insanlarin en hayirlisi olmak istiyorum - Insanlarin en hayirlisi, insanlara menfaatli olandir Sen de baskalarina yardimci ol, en hayirlisi olursun 4- Insanlarin en adaletlisi olmak istiyorum - Öyle ise kendin için istedigini baskasi için de iste Kendin için istemedigini baskasi için de isteme 5- 'a en yakin kul olmak istiyorum - 'i çok zikret! 6- Iyi hal ve ikram sahibi insan olmak istiyorum - Öyle ise 'a ibadet ederken O'nu görür gibi ibadet et Sen O'nu görmesen de O seni görüyor zaten 7- Imanimin mükemmel olmasini istiyorum - Ahlâkini güzellestir Imanin kemale ersin 8- 'in itaatli bir kulu olmayi istiyorum - O halde farzlari ihmal etme Tümüyle yerine getir 9- Rabb'imin huzuruna günah kirlerinden temizlenmis olarak çikmak istiyorum - Cünüplük kirinden guslederken günah kirinden de gusletmeyi ihmal etme, tevbe, istigfarla temizlen 10- Mahsere giderken yolumun aydinlik olmasini istiyorum - O halde hiç kimseye zulmetme, kalbini kirma Gücüne güvenerek hakkindan mahrum etme ki, mahserde yolun aydinlik olsun Seni de kimse yolundan etmesin 11- Rabb'imin bana merhametini arzuluyorum Bana acisin istiyorum - Rabb'inin yarattigi insana ve bütün canlilara merhamet eyle Sen burada merhametli olursan orada merhamete layik olursun 12- Günahlarimin azalmasini istiyorum - Öyle ise tevbe, istigfarini çogalt Bir daha yapmama konusunda azimli ol 13- Rabb'imin rizkimi bol vermesini istiyorum - O halde abdestli çalismaya devam et 14- Ayiplarimin yüzüme vurulmamasini istiyorum - Sen burada kimsenin ayibini yüzüne vurmazsan, orada da senin ayibini kimse yüzüne vurmaz 15- Günah kirlerinden ruhumu nasil temizlerim? - Gözyasiyla Gözyasini rahmet gibi yagdir, ruhunu temizlemis olursun Kenzü'l-Ummal -alıntı- |
|