![]() |
İslami Uyarılar Ve Ögütler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslami Uyarılar Ve Ögütler..![]() • Kim beni sevdiği halde bana kavuşursa, onu cennetime koyarım ![]() • Kim benden korkar olduğu halde bana kavuşursa, onu cehennemimden uzaklaştırırım ![]() • Kim günahlarından dolayı utanarak bana kavuşursa, hafaza meleklerine onun günahlarını unuttururum ![]() Peygamberimiz Sallallâhü Aleyhi ve Sellem bir gün ashabıyla otururken şöyle buyurdular: “Sizin dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: • Güzel koku, • (Sâliha) kadın, • Göz aydınlığım namaz ![]() Ebûbekir Sıddık Radıyallâhü anh Efendimiz, “Doğru söyledin yâ Resûlallah” dedikten sonra ilave etti: “Bana da dünyadan üç şey sevdirildi: • Resûllüllah’ın yüzüne bakmak ![]() • Malımı Resûlüllah’ın yolunda harcamak ![]() • Kızımı Resûlüllah’a nikahlamak ![]() Hazreti Ömer Radıyallâhü anh Efendimiz, “Doğru söyledin yâ Ebâbekir” dedikten sonra ilave etti: “Bana da dünyadan üç şey sevdirildi: • “Emri bil ma’ruf ![]() • Nehyi anil münker ![]() • Eski ve yamalı elbise giymek ![]() Hazreti Osman Radıyallâhü anh Efendimiz, “Doğru söyledin yâ Ömer” dedikten sonra ilave etti: “Bana da dünyadan üç şey sevdirildi: • Açları doyurmak ![]() • Elbisesizleri giydirmek ![]() • Kur’an okumak ![]() Hazreti Ali Radıyallâhü anh Efendimiz, “Doğru söyledin yâ Osman” dedikten sonra ilave etti: “Bana da dünyadan üç şey sevdirildi: • Müsafire hizmet etmek ![]() • Yazın oruç tutmak ![]() • Cihad, (din düşmanlarına) kılıç sallamak ![]() O sırada Cebrâil Aleyhisselam geldi ve Peygamberimiz’e, “Yâ Resûlallah! Hazreti ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() • “Sapıkları (doğru yoldan çıkanları) irşad etmeye (doğru yola çekmeye) çalışırdım ![]() • Ümitsiz gariplere arkadaş olurdum ![]() • Geçim sıkıntısı çekenlere yardım ederdim ![]() Cebrâil Aleyhisselam devamla buyurdu ki: “ ![]() ![]() ![]() • İbâdet etmek için var gücünü kullanmak ![]() • Günahları için pişmanlık duyup ağlamak ![]() • Fakirlikte sabretmek ![]() İbrahim Aleyhisselam’a, “ ![]() ![]() ![]() ![]() • ![]() ![]() • ![]() ![]() • Hiçbir sabah veya hiçbir akşam müsafirsiz yemek yemedim ![]() Davud Aleyhisselam’ın şöyle söylediği rivâyet edilmektedir: “Zebur’da vahyedildi ki, “Akıllı kimse ancak şu üç şeyle meşgul olmalıdır: • Âhiret için azık hazırlamak ![]() • Dünya geçimi için mal temin etmek ![]() • Zevk ve lezzeti helalde aramak ![]() Lokman Hakîm (hekim demek hakîm) Hazretleri oğluna şöyle öğüt verdi: “Oğlum! İnsanın üç yönünden biri ![]() ![]() • Ruhu ![]() ![]() • Ameli kendisi içindir ![]() • Cesedi kurtlar içindir ![]() |
![]() |
![]() |
|