![]() |
Hafıza Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hafıza DuasıSÖZÜN ÖZÜ PROGRAMINDA BAHSİ GEÇEN HAFIZAYI KUVVETLENDİRMEK VE KUR?ÂN-I KERİMİ HIFZETMEK İÇİN PEYGAMBERİMİZ (S ![]() ![]() ![]() İbn-i Abbas Radiyallahu Anhumadan rivayet edilen bir hadis-i şerifte: Biz, Peygamber Aleyhisselatü Vesselamın yanında oturuyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ― Anam, babam feda olsun ya Resulallah, Kur?ân-ı Kerim?i bir türlü ezberleyemiyorum, ne kadar uğraşıyorum bir türlü hatırımda kalmıyor ![]() Peygamber Aleyhisselatü Vesselam buyurdu: ― Ey Hasan?ın babası sana fayda ihsan edecek ve senin öğrettiklerine de faidesi olacak ve okuduğunu Cenab-ı Hak hâfızanda tesbit edecek, okuduğun kalbinden çıkmayacak kelimeleri öğreteyim mi? Hazreti Ali (R ![]() ![]() ― Öğretiniz Ya Resulallah ![]() Hazreti Peygamber buyurdular ki: ― Cuma gecesi olduğunda gecenin son üçte birinde kalkabilirsen o vakit nazargah-ı İlâhi olduğu, duaların kabul edildiği bir saattir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ― Ey Hasan?nın babası, bu anlattığım şekilde üç veya beş veya yedi Cuma okursun, Allah?ın izniyle kabul edilir ![]() ![]() İbn-i Abbas Radiyallahu Anhuma dedi ki, Allah?a yemin ederim, beş veya yedi Cuma geçmedi ki Hazreti Ali evvelki cemaat gibi bir cemaat içine geldi ve Resulallah (S ![]() ![]() ![]() ― Ya Resulallah, ben evvelce dört âyet kadar kendi kendime ezberlemek isterdim, fakat bir türlü hâfızamda kalmıyordu, bugün ise kırk âyet kadar öğrenmeye çalışıyorum, onu kendi kendime okuduğum vakit, sanki Allah?ın kitabı Kur?ân-ı Kerim gözümün önünde açıktır, hiç unutmuyorum ve hata yapmıyorum ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Resulallah (S ![]() ![]() ![]() ― Ey Hasan?ın babası, Kâbenin Rabbisine yemin ederim ki, sen dediklerime tam inanan hakiki mü?minlerdensin ![]() |
![]() |
![]() |
|