Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duası, hafıza

Hafıza Duası

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hafıza Duası

SÖZÜN ÖZÜ PROGRAMINDA BAHSİ GEÇEN

HAFIZAYI KUVVETLENDİRMEK VE KUR?ÂN-I KERİMİ HIFZETMEK İÇİN PEYGAMBERİMİZ (SAV)?İN TALİM ETTİĞİ DUÂ:

İbn-i Abbas Radiyallahu Anhumadan rivayet edilen bir hadis-i şerifte:

Biz, Peygamber Aleyhisselatü Vesselamın yanında oturuyorduk Ebu Talibin oğlu Hazreti Ali (RA) geldi Peygamber Aleyhisselatü Vesselam?a dedi ki:

― Anam, babam feda olsun ya Resulallah, Kur?ân-ı Kerim?i bir türlü ezberleyemiyorum, ne kadar uğraşıyorum bir türlü hatırımda kalmıyor

Peygamber Aleyhisselatü Vesselam buyurdu:

― Ey Hasan?ın babası sana fayda ihsan edecek ve senin öğrettiklerine de faidesi olacak ve okuduğunu Cenab-ı Hak hâfızanda tesbit edecek, okuduğun kalbinden çıkmayacak kelimeleri öğreteyim mi?

Hazreti Ali (RA):

― Öğretiniz Ya Resulallah

Hazreti Peygamber buyurdular ki:

― Cuma gecesi olduğunda gecenin son üçte birinde kalkabilirsen o vakit nazargah-ı İlâhi olduğu, duaların kabul edildiği bir saattir Eğer o vakit kalkamazsan gecenin ortasında kalk, eğer o vakitte kalkamazsan o gecenin ilk üçte birinde kalk, dört rek?atta nafile namaz kıl, ilk rek?atında fatihadan sonra yâsin sûresini, ikinci rek?atta fatihadan sonra (Hâ-mîm) Edduhan sûresini, üçüncü rek?atta fatihadan sonra secde sûresini, dördüncü rek?atta fatihadan sonra Tebareke sûresini okursun Teşehhüd ve selamdan sonra Cenâb-ı Hakka en güzel şekilde hamd ü sena et Ondan sonra bana ve diğer peygamberlere en güzel şekilde salat ü selam et Ondan sonra, mü?min ve mü?minattan ve bizden evvel gelip geçen ehl-i imana afv ü mağfiret için istiğfar et, dua et Bundan sonra şu duâyı oku:

― Ey Hasan?nın babası, bu anlattığım şekilde üç veya beş veya yedi Cuma okursun, Allah?ın izniyle kabul edilir Beni Hak Peygamber olarak gönderen Allah?a yemin ederim ki, bu dediklerime tam inanan hata etmiş olmaz, hilafsız maksuduna nail olur

İbn-i Abbas Radiyallahu Anhuma dedi ki, Allah?a yemin ederim, beş veya yedi Cuma geçmedi ki Hazreti Ali evvelki cemaat gibi bir cemaat içine geldi ve Resulallah (SAV)?a hitaben:

― Ya Resulallah, ben evvelce dört âyet kadar kendi kendime ezberlemek isterdim, fakat bir türlü hâfızamda kalmıyordu, bugün ise kırk âyet kadar öğrenmeye çalışıyorum, onu kendi kendime okuduğum vakit, sanki Allah?ın kitabı Kur?ân-ı Kerim gözümün önünde açıktır, hiç unutmuyorum ve hata yapmıyorum Eskiden bir sözü işitirdim o sözü tekrar etmek istediğim zaman unutuyordum Bugün ise işittiğim sözleri tekrar etmek istediğim zaman bir harfini dahi unutmuyorum

Bunun üzerine Resulallah (SAV) buyurdular ki,

― Ey Hasan?ın babası, Kâbenin Rabbisine yemin ederim ki, sen dediklerime tam inanan hakiki mü?minlerdensin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com