Yufkalı Tel Kadayıf Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Tel Kadayıf Tatlısı Malzememiz:2 adet yufka 1/2 su bardağı sıvıyağ ve su karışımı 250 gr kadayıf 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi 150 gr tereyağı İstenirse üzerine toz antep fıstığı Şerbeti için: 4 su bardağı su 4 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı:Şerbet bir tencerede kaynarken yufkaları düz bir zemine serip ortadan ikiye ayıralım Elde ettiğimiz 4 yufkanın her birini su ve sıvıyağ karışımı ile ıslatalım Islattığımız yufkanın üzerine parçalara böldüğümüz tel kadayıftan serpelim Onun üzerine de bol miktarda ceviz serpelim Yufkanın kenarlarını içe doğru hafifçe toplayıp sıkıca saralım Ruloları 2 parmak kalınlığında keselim Kestiğimiz ruloları yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizelim Üzerine tereyağı eritip gezdirelim 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim İstenirse üzerine servis yaparken antep fıstığı dökülebilir Afiyet olsun ![]() |
|
|
|