Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, hatay, usulü, şiş

Hatay Usulü: Şiş Börek...

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü: Şiş Börek...






(HATAY USULÜ)ŞİŞBÖREK:
1 kuru soğan
zeytinyağı
1 avuç pirinç
1 su b nohut
1 çay b erişte
1 su b mantı
1 kase tuzlu süzme yoğurt
1 çorba k tereyağı
nane, HAZIRLANIŞI:
Önce kurusoğanı piyaz doğrayıp zeytinyağında soteleyin Üzerine haşlanmış nohutu, pirinci erişteyi ve mantıyı koyunBu malzemeler çiğden ilave edilecek üzerine biraz sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakınBu arada tuzlu süzme yoğurdu(bildiğimiz süzme yoğurttan daha farklı bir lezzet)su ile açın Daha sonra yemeğin suyundan ilave ederek ılıtıp yemeğe ekleyin Suyunu ayarlayın Tavaya tereyağını alın taze naneyi ekleyin Bu sosu çorbanın üzerine ilave edip çorbanın altını kapatın
LEZZET:Bu yemeğe çorba demek haksızlık olur Mantı desek hiç değil Tek söylenebilecek şey müthiş bir lezzetYoğurdu, mantısı, taze nane ve tereyağı birbirine bu kadar mı lezzet verir Söylemesi bizden
afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.