Hatay Usulü: Şiş Börek... |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Usulü: Şiş Börek...(HATAY USULÜ)ŞİŞBÖREK: 1 kuru soğan zeytinyağı 1 avuç pirinç 1 su b nohut 1 çay b erişte 1 su b mantı 1 kase tuzlu süzme yoğurt 1 çorba k tereyağı nane, HAZIRLANIŞI: Önce kurusoğanı piyaz doğrayıp zeytinyağında soteleyin Üzerine haşlanmış nohutu, pirinci erişteyi ve mantıyı koyunBu malzemeler çiğden ilave edilecek üzerine biraz sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakınBu arada tuzlu süzme yoğurdu(bildiğimiz süzme yoğurttan daha farklı bir lezzet)su ile açın Daha sonra yemeğin suyundan ilave ederek ılıtıp yemeğe ekleyin Suyunu ayarlayın Tavaya tereyağını alın taze naneyi ekleyin Bu sosu çorbanın üzerine ilave edip çorbanın altını kapatın LEZZET:Bu yemeğe çorba demek haksızlık olur Mantı desek hiç değil Tek söylenebilecek şey müthiş bir lezzetYoğurdu, mantısı, taze nane ve tereyağı birbirine bu kadar mı lezzet verir Söylemesi bizden afiyet olsun |
|