Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
okuyuşu, olmalı

Okuyuşu Ok Gibi Olmalı..

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Okuyuşu Ok Gibi Olmalı..

Kur’an, ’ın insanlarla konuştuğu kelamı, talimatı, kanun ve nizamıdır O’na tâbi olana Müslüman denir Kur’an yaşamak için okunur, amel etmek için dinlenir Bu samimiyet içinde okunan Kur’an ruhları da tedavi eder
O, hem dünya, hem ahiret içindir Tâbi olanlara kul, rehberimiz, Peygamberimiz Efendimize inananlara da ümmet denir
Kur’an, katıksız kelamıdır Her âyet, her sûre insanı hedef alır, insanların ’a kul olmasına davet çıkarır Dünya ve ahiretin saadetini bildirir
her şeyi bilir Riya istemez İhlas ister, samimi bir inançla ’a yönelinmesini ister Samimiyet ve dürüstlük ister Kur’an okununca ’ın konuştuğunu, huzurda olunduğunun bilincini ister, iki yüzlü, çıkarcı, gününü gün eden, Kur’an’dan menfaat sağlayıp insanları aldatanları sevmez Bu tür insanlara :
“Benim ayetlerimi, az bir fiyatla değiştirmeyin” (Bakara 41) ikazını yapar Bunlar görünüşü ile insan, şekli ve şemali ile insandır İçi ise, irin, riya ve fısk doludur Kuzu postunda kurttur Onlar, Kur’an okuyuşları ile insanları mest eder, cüşu huruşan eder Hedefi dünya olduğu için de ahirette onlara bir şey yoktur Resulü’nün hadisini Sehl b Sa’d es-Saidi (ra) şöyle nakleder:
- Biz, bir gün Kur’an okurken Peygamber (sav) yanımıza çıkageldi Bizi o halde görünce: ’a hamd olsun Her ne kadar sizin içinizde kırmızı, beyaz, siyah (Şamlı, Acem, Arab) bulunuyorsa da ’ın kitabı birdir O’nu ok gibi doğru okuyup fakat ecrini dünyada alacak, ahirete bırakmayacak kavimler gelmeden, onu işte böyle okuyunuz” (Ebû Davud 3-2-96)
Hatalı da olsanız, kelimelere diliniz dönmese de, mahreçlerinden çıkaramasanız da okuyun Samimiyetle, ihlasla ve rızası için okuyun Ok gibi doğru olan dünyalık içinse onun faydası yoktur
Kur’an’ın muhkem âyetleri ile amel edilir, müteşabihlerle iman edilir Kıssalardan hisse almak, vaad ve taahhüdlere kulak vermek, müjdelerde sevinmek, korkutmalarda ürpermek, öğütlerini tutmak, emirlerine sarılmak, nehiylerinden kaçınmak için okunur Bunun dışındaki bir okuyuş, boş bir nefes, semayı dolduran bir sestir Ne okuyana ne de dinleyene faydası vardır
Günümüz cemiyetlerinde bol bol dinliyoruz Ok gibi doğru okuyuşlar insanı kalbinden vurmakta, ciğerleri parçalayan yankılar yapmaktadır Cemiyetler ve hatimler sonrasındaki zarflar, pazarlıklar?
’ın Resulü (sa):
“Kur’an okuyan kimse karşılığını ’tan istesin Çünkü ilerde öyle kavimler gelecek ki bunlar Kur’an okuyarak dileneceklerdir” (Tirmizi)
Kur’an kelamıdır, satılmaz Dünya menfaatine alet edilmez kelamı sadece rızası içindir ’ın Resulü’nden rivayet eden Ubade B Samit şöyle dedi:
- Ben ehli Suffeden bazı kişilere Kur’an öğretmiştim İçlerinden birisi bana bir yay hediye etti Kendi kendime bu dünyalık mal değil Bununla yolunda atış yaparım diyordum Bir gün Resulü’nün huzuruna vardım
“Ya Resulullah Kur’an öğrettiğim bir kimse bana bir yay hediye etti Bu dünyalık bir mal değildir yolunda atış yaparım diye aldım
Resulü:
“Eğer boynuna ateşten bir halka takılmasını istiyorsan bunu kabul et” buyurdu
Okuyuşu ok gibi olacak, ama; dünyalık için okunduğundan faydalanılmayacak
Okuyuşu ok gibi doğru olacak, dünya birincileri çıkacak, ama; Kur’an’ın emirlerine itibar olunmayacak
Okuyuşu ok gibi doğru olacak, ama; okuyanın Kur’an’a hürmeti olmayacak Okuyuşu hançeresinden ileri gitmeyecek
Okuyuşu ok gibi doğru olacak ama, dünyevi geçim için okuyacak Dünya ve ahiret saadetini temin edemeyecek
Okuyuşu ok gibi doğru olacak; okuyanı bol, hafızı çok olacak, ama, Müslümanca yaşamaya özen gösterilmeyecek rızası gösterilmediği için de Kur’an’ın yardımı Müslümanlar üzerinden kalkacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com