![]() |
O Benim Oğlum / Tarihe Geçen Muhteşem Bir Mektup!!... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() O Benim Oğlum / Tarihe Geçen Muhteşem Bir Mektup!!...O BENİM OĞLUM / Tarihe geçen Muhteşem bir Mektup!! ![]() ![]() ![]() O BENİM OĞLUM, Öğrenmesi gerekli, biliyorum; tüm insanların dürüst ve adil olmadığını ![]() Fakat bunu da öğret ona, her alçağa karşılık bir kahraman, her bencil politikacıya karşılık kendini adamış bir lider vardır ![]() Her düşmana karşılık bir dost olduğunu da öğret ona ![]() Zaman alacak, biliyorum, fakat öğretebilirsen ona, kazanılan bir doların, bulunan beşinden daha değerli olduğunu öğret ![]() Kaybetmeyi öğrenmesini öğret ona ve hem de kazanmaktan neşe duymayı ![]() Kıskançlıktan uzaklara yönelt onu ![]() Eğer yapabilirsen, sessiz kahkahaların gizemini öğret ona ![]() Bırak erken öğrensin zorbaların görünüşte galip olduklarını ![]() Eğer yapabilirsen, ona kitapların mucizelerini öğret ![]() Fakat ona sessiz zamanlar da tanı Gökyüzündeki kuşların, güneşin yüzü önündeki arıların ve yemyeşil yamaçtaki çiçeklerin ebedi gizemini düşünebileceği ![]() ![]() ![]() Okulda hata yapmanın hile yapmaktan çok daha onurlu olduğunu öğret ona ![]() Ona kendi fikirlerine inanmasını öğret, herkes ona yanlış olduğunu söylediğinde dahi ![]() Nazik insanlara karşı nazik, sert olanlara karşı da sert olmasını öğret ona ![]() Herkes birbirine takılmış bir yöne giderken, kitleleri izlemeyecek gücü vermeye çalış oğluma ![]() Tüm insanları dinlemesini öğret ona ![]() ![]() Eğer yapabilirsen, üzüldüğünde bile nasıl gülümseyeceğini öğret ona ![]() ![]() Herkesin sadece kendi iyiliği için çalıştığına inananlara dudak bükmesini öğret ona ve aşırı ilgiye dikkat etmesini ![]() Ona kuvvetini ve beynini en yüksek fiyatı verene satmasını, fakat hiçbir zaman kalbine ve ruhuna fiyat etiketi koymamasını öğret ![]() Uluyan bir insan kalabalığına kulaklarını tıkamasını öğret ona ve eğer kendisinin haklı olduğuna inanıyorsa, dimdik dikilip savaşmasını öğret ![]() Ona nazik davran, fakat onu kucaklama; çünkü ancak ateş çeliği saflaştırır ![]() Bırak, sabırsız olacak kadar cesarete sahip olsun Bırak cesur olacak kadar sabrı olsun ![]() Ona her zaman kendisine karşı derin bir inanç taşımasını öğret ![]() ![]() Bu büyük bir taleptir, ne kadarını yapabilirsen bir bak bakalım ![]() O ne kadar iyi, küçük bir insan, o benim oğlum ![]() Not: ABD’nin en önemli Başkanlarından birisi olan A ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|