Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
han, selim, üçüncü

Üçüncü Selim Han

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üçüncü Selim Han

İslam halifelerinin doksan üçüncüsü ve Osmanlı padişahlarının yirmi sekizincisidir Sultan üçüncü Mustafa’nın oğludur 1761 de doğdu 1789 de amcası birinci Abdülhamid handan sonra halife oldu 1807 de ingiliz casuslarının teşviki ile, yeniçeri zorbaları isyan ederek tahttan indirildi 1808 de Topkapı sarayında şehid edildi

Halim, selim ve çok zeki idi Dahilde, haricde düşmanların saldırdığı sırada tahta çıktı Vehhabilik bunun zamanında ortaya çıktı Yeni, modern ordu kurmaya başladı 1791 de Bahriye mektebi ve Halıcıoğlunda mühendis ve topçu mektepleri yaptı Üsküdar’da Selimiyye kışlasını ve 1805 de Selimiyye camiini ve Çiçekçi camiini yaptı Eyyub camiini yeniden büyük olarak yaptı Bunu önce Fatih, küçük yaptırmıştı Karaca-Ahmedde Miskinler tekkesi denilen (Dedeler Mescidi)ni yaptı Küçük Mustafa paşada (Gül camii)ni kiliseden çevirdi Yeni bölükler kurdu Tam ıslahata başlayacağı sırada şehid edildi Laleli camii yanında, babasının türbesindedir Yerine amcasının oğlu sultan dördüncü Mustafa han ve bir yıl sonra bunun kardeşi, ikinci Mahmud han geçti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com