![]() |
Fatih Sultan Mehmet, Bir Gün Kur’An Okurken.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatih Sultan Mehmet, Bir Gün Kur’An Okurken....![]() Fatih Sultan Mehmet, bir gün Kur’an okurken şu âyetin mânâsına takılmış: ”Ey iman edenler! ![]() ![]() Fatih: “Âyet, zaten iman edenlere sesleniyor ![]() ![]() Alimlerle sohbeti esnasında konuyu kendileriyle paylaşmış ![]() ![]() Âlimlerin arasından Akşemseddin, “Sultanım,” demiş ![]() ![]() Dışarıdan o sırada mehteranın kös sesleri geliyormuş ![]() Fatih, “Efendim, biraz açar mısınız?” demiş ![]() “Sultanım, mehteranın davullarından ‘düm, düm’ sesleri geliyor ![]() ‘Düm’ kelimesi sizin de bildiğiniz gibi Arapça’da ‘devam et’ anlamına geliyor ![]() Âyetin de mânâsı bu olsa gerektir ![]() ‘Ey iman edenler! ![]() ![]() İnsanın elbisesi eskidiği gibi, imanı da eskiyebilir ![]() Elbise gibi, imanı da yenilemek gerekir ![]() Öte yandan, âyetin yorumunda şöyle bir incelik de düşünülebilir: “Ey iman edenler! İmanınızı kontrol ediniz ![]() ![]() ‘Peygambere inandım’ diyor, ama onun yolundan gitmiyorsanız, ‘Kitaba inandım’ diyor, ama Kitaba göre yaşamıyorsanız, gelin imanınızı kontrol edin ![]() Belki tam inanmadınız, inandığınızı sandınız ![]() Zira ![]() ![]() Peygambere iman, O’nu rehber kabul etmeyi icap ettirir ![]() Kitaba iman, Kitaba göre bir hayatı netice vermelidir! |
![]() |
![]() |
|