![]() |
Nenenin Mektubu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nenenin MektubuAmanın yavrım, ben öyle duyuyom, o kocuman memleketlerde cicili bicili, boyalı moyalı, şıngırdak fıngırdak, kirpikleri takma ,saçları sokma, onlan bunlan düşüp kalkma, gözleri elde, etekleri belde, artanı da yerde, sıska mıska, şıbıldak gibi bazı, çirkin mirkin hanımlar, gızlar oluveriyomuş ![]() ![]() ![]() yavrım ![]() değmemiş, kötü süt emmemiş, sevisi derinde, eti budu yerinde olmalı ![]() dizine otuttuvedin mi kucağın dolmalı, domuz hem evlenince pazara kadar değil, mezara kadar varmalı ![]() koluna taktın mı yakışmalı, duvara attın mı yapışmalı ![]() eyi dinle bakem, bi kulağından sok da öte kulağını tıka, çıkıvemesin len ![]() geçenlerde ekmek ediyodum ![]() ![]() ![]() ''koley gelsin ninem'' diye artanını da o edivedi sağolsun ![]() bi olmuş hopur hopur ![]() ![]() ![]() ![]() artanı da o edivedikten sonra iki süpürgü çalıvedi avluya, malların altlarını kürüyüvedi ![]() kaşlım, nazlı gülüm, mor zümbülüm, al bürgülüm, bol görgülüm, naha allah seni allı başlı gelinler edivesin, muradına er, gonca güller der, naha evlerine sarı sarı buğdeyler yağıvesin deye birçok dualar edivedim ![]() len? ![]() ![]() ![]() ![]() amanin misler gibi kokuyo len ![]() gülüyo de mi? seni gavurun piçi seni! emi güzel yavrım, yokluğun köz oluyo yüreğimde ![]() Dün ağşamüstü kırmızı fistanımı geydim de şööle cami duvarına doğru yukarı çıkıyodum ![]() ![]() açmış , ben de şööle oturdum ![]() da havaları dinliyon deyyodum ![]() ![]() ![]() ''eeey!'' dedim ![]() ![]() a oğlum'' dedim ![]() ![]() a yavrım, sen o garını, gıygıdı ibram'ın gızını bi cıscıbıldak soy, köyün delikanlılarını ünle, onların garşısında böyle şakkudu şukkudu bi oynatıve!'' iyi dememiş miyim len? sen olmayınca yokluğun köz oluyo yüreciğimde ![]() ![]() akıttırma ![]() |
![]() |
![]() |
|