Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
göründü, mihrapta, peygamberi, zîşan

Peygamber-İ Zîşan,Mihrapta Göründü

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamber-İ Zîşan,Mihrapta Göründü

Peygamber-i Zîşan,Mihrapta Göründü

Medine-i Münevvre’de bir Ramazan gecesi Harem-i Şerif’te teravih namazı kılıyorduk 1991 yılındaydıHarem’e yeni tayin edilmiş olan İmam Şıh Eyyub kıldırıyordu

O Ramazan için Ürdün’den gelmiş bir aile,bizim mahallede oturuyorlar Yaşlı bir baba ile iki oğlu hergün teravihe geliyorlar Namazı Ravza-i Nebevî’de,mihraba yakın bir yerde,onlar hemen önümde,birlikte kılıyoruz

Yine bir gün namazda, Şıh Eyyub yirmibeşinci cüzü okuyordu: “Hâ mîm ayn sin kâf” diye başlarken,bayâtî makamında,çok hazin bir başlayışla başladı

“Melekler,yeryüzündeki Muhammed ümmetine,müminlere dua ederler,istiğfar ederler; Cenab-ı Hak’tan onların affını dilerler
Bu ayet-i kerimeyi okuyordu
Önümdeki ihtiyar birden yere düştüİki oğlu selam verdiler Yanımızda zemzem bidonu vardı Hemen zemzem getirdiler Saftaki insanlar da tuhaf oldular; acaba öldü mü,filan diye
Bir şeyler konuştular İhtiyar,oğullarına, “namazınıza devam edin” Diye eliyle işaret etti
Sağ tarafına yatırdılar Birisi abasını çıkardı, başının altına koydu İhtiyar bir taraftan ağlıyordu

Namaz bitti Herkes “geçmiş olsun,geçmiş olsun!” dediler,gittiler Ben kaldım İhtiyar, için için,sessiz sessiz ağlamaya devam ediyordu Yaklaştım,
“Geçmiş olsun,amca Hayırdır inşallah?” dedikten sonra,yavaşça nezaketle sordum:
“Amca ,ayet-i kerime mi dokundu; seyyidina Ömer’e de böyle olmuştu Ve’t-Tûr suresini birisi okuyormuş Hazret-i Ömer de böyle düşüp kalmış
Ben böyle, “Ayet-i kerimeler mi dokundu amca?” deyince ihtiyar ağlayarak şu cevabı verdi:

“Yestağfîrûne li-men fi’l-ardYeryüzündeki müminlere melekler istiğfar ederler, ’tan onların günahlarının affını niyaz ederler
Bu ayeti kerimeyi Şıh Eyyub okurken,baktım”dedi;

“Mihrapta Peygamber-i Zîşan’ı gördüm: Melekler ümmetime dua ederler,istiğfar ederler de ben etmem mi diyor; mihrapta dua ediyordu Gözümün önünde öylece tecelli etti; dayanamadım,ayaklarım taşıyamadı,yıkıldım

Üstad Ali Ulvi Kurucu Hatıralar-3

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com