![]() |
Peygamber-İ Zîşan,Mihrapta Göründü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber-İ Zîşan,Mihrapta GöründüPeygamber-i Zîşan,Mihrapta Göründü Medine-i Münevvre’de bir Ramazan gecesi Harem-i Şerif’te teravih namazı kılıyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() O Ramazan için Ürdün’den gelmiş bir aile,bizim mahallede oturuyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Yine bir gün namazda, Şıh Eyyub yirmibeşinci cüzü okuyordu: “Hâ mîm ayn sin kâf ![]() ![]() ![]() ![]() “Melekler,yeryüzündeki Muhammed ümmetine,müminlere dua ederler,istiğfar ederler; Cenab-ı Hak’tan onların affını dilerler ![]() ![]() ![]() Bu ayet-i kerimeyi okuyordu ![]() Önümdeki ihtiyar birden yere düştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir şeyler konuştular ![]() ![]() ![]() Sağ tarafına yatırdılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz bitti ![]() ![]() ![]() ![]() “Geçmiş olsun,amca ![]() “Amca ,ayet-i kerime mi dokundu; seyyidina Ömer’e de böyle olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben böyle, “Ayet-i kerimeler mi dokundu amca? ![]() ![]() ![]() “Yestağfîrûne li-men fi’l-ard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ayeti kerimeyi Şıh Eyyub okurken,baktım”dedi; “Mihrapta Peygamber-i Zîşan’ı gördüm: Melekler ümmetime dua ederler,istiğfar ederler de ben etmem mi diyor; mihrapta dua ediyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üstad Ali Ulvi Kurucu Hatıralar-3 |
![]() |
![]() |
|