Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baba, derviş

Derviş Baba :))

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Derviş Baba :))

"Eyvallah"ı meşhur bir derviş baba, mahallesindeki kahvehanenin önünden geçiyormuş, orada bulunanlardan biri bizim derviş babayı işaret ederek;
- Bu adam var ya bu adam, başına ne gelirse gelsin ne görürse görsün "eyvallah" `tandır deyip geçer, demiş

Kahvehaneye yeni yeni alışan çaylaklardan biri de;
- Yani ben şimdi şu ensesi kalın kocaman adama bu çelimsiz halimle gidip bir tokat atsam, `tandır deyip "eyvallah" mı edecek? demiş

- Ne zannettin, demiş diğeri

Adamın merakı etrafın tezahüratıyla pekişince denemeye karar vermiş Usulcacık derviş babanın arkasına kadar yaklaşmış Birdenbire zıplayarak, dev cüssenin taşıdığı kafanın ense köküne şamarı yapıştırmış Boyu yetmediğinden olacak elinin ayarı da bir hayli kaçmış Tokadın sesi yankılanırken, hazret hışımla arkasına dönmüş Korkudan dizlerinin bağı çözülen acemi çaylak güç bela;
- Baba erenler, `tan `tan demiş, amma tesir edeceğine ihtimal vermez ve hayatından ümid keser haldeymiş ki, baba erenler;

- Korkma korkma, Hak`tan olduğunu biliyorum, demiş ve;

- Ben, hangi yezidi musallat etti diye bakıyorum, demiş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com