Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
öldükten

Ancak Öldükten Sonra

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ancak Öldükten Sonra

BELDELERDEN BİRİNDE, her beldede bir örneğine rastlanan zengin ama cimri bir adam vardı Herkesin kendisini cimri diye bilmesinden rahatsız olan adam, bir gün o beldenin bilge kişisine gidip dert yanma ihtiyacı hissetti
“Niye herkes benden nefret ediyor, anlamıyorum” dedi cimri “Halbuki, öldükten sonra malımın bir kısmını hayır hasenat işlerine bırakacağım diye söz vermiştim Bunu duymayan da kalmadı
Bilge kişi, adamın sözleri üzerine bir müddet sessiz kaldı Sonra:
“Sana bir öykü anlatayım” dedi “Domuz ile ineğin öyküsünü
“Tamam” dedi cimri, “anlat bakalım
Bilge kişi öyküsüne başladı:
“Bir gün, çiftliğin birinde bir domuz komşu ahırdaki ineğe, insanların kendisini hiç sevmediğinden dert yanmaya başlamış
‘Senden ise’ demiş, ‘hep güzel sözlerle bahsediyorlar Anlıyorum; sen onlara süt veriyorsun Ama ben onlara daha da fazlasını veriyorum İnsanlara etimi veriyorum, derimden ayakkabı yapılıyor En iyi fırçalar da benim kıllarımdan yapılır Hâlâ daha beni niye sevmezler, anlamıyorum?’
İnek, üzüntü içindeki domuza bir müddet öylece baktıktan sonra:
‘Belki de’ dostum dedi, ‘sen bütün bunları insanlara ancak öldükten sonra verdiğin halde, ben verdiklerimi hayatta iken verdiğimden’”

ZAFER DERGİSİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com