![]() |
Bu, Benim Tesbihimdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu, Benim Tesbihimdir“Bu, benim tesbihimdir” Emir Sultan hazretlerinin “rahime-hullahü teâlâ” sevdiği talebesinden bir Ali Efendi vardı ki, başından geçen bir vakayı şöyle anlatıyor: Hocam, çağırdı bir gün beni - Ali Efendi! - Buyurun hocam - Balıkesir’e git Orada falan camide bir imam vardır Ancak itikadı bozuk için git onu ikaz eyle! - Başüstüne efendim! dedim Elini öperken; “Yolda ne ile meşgul olmam uygun olur?” diye sormak geldi içimden Anladı düşüncemi Kalktı ve kendi tesbihini bana uzatarak; - Bunu al, buyurdu Bu, benim tesbihimdir Yol boyunca zikirle meşgul olursun Alıp koydum cebime Ama bir korku düştü içime “Ya bu kıymetli tesbihi kaybedersem” diyordum Velhasıl Balıkesir’e vardım O İmamla görüştüm Bir şeyler söyleyip ayrıldım Akşam vakti, bir dere kenarında abdest alıyordum ki, ayağım kumlardan kaydı birden Ve tesbihi düşürdüm elimden Çok aradım, bulamadım Öyle çok üzüldüm ki, yol boyunca ağladım Hocamın tesbihiydi çünkü Gidince ne diyecektim kendilerine? O üzüntü ile Bursa’ya dönüp sessizce hocamın huzuruna girdim YOLCULUK NASIL GEÇTİ? Çak mahcuptum Sordular: - Yolculuk nasıl geçti oğlum? - İyi geçti efendim, ama tesbih hocam Abdest alırken dereye düşürdüm tesbihi Büyük velî gülümseyip; - Biz de seninleydik oğlum Ama biz onu tutup düşürmedik, buyurdu Sonra, o tesbihi cebinden çıkardı ve - Al, buyurdu Kullan ömür boyu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|