![]() |
Yüreğine Haset Dikeni Ekme... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüreğine Haset Dikeni Ekme...Vaktin birinde, bir testi ustası, geçirdiği bir kaza sonucu, gözlerinin görme yetisini büyük ölçüde kaybeder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerce çalışıp yaptığı testileri, dükkânın içinde koyacak yer bulamaz ![]() ![]() ![]() Bir kişi selam vererek girdi içeriye ![]() ![]() ___ Buyurun, hoş geldiniz ![]() ![]() ___ Testi almak istiyorum ![]() ___ Tabi, siz beğenin ![]() ![]() ___ Testilerin hoşuma gitti, eğer istersen senin için onları pazarlayabilirim, sen testi yaparsın, bende satarım ![]() Adam gökte aradığını yerde bulmuştu, ama tanımadığı birisine nasıl güvenebilirdi? ___ Teklifinize ziyadesiyle memnun oldum, ama ben sizi tanımıyorum ![]() Adam, ustanın ne demek istediğini anlamıştı ![]() ![]() ___ Sizi anlıyorum, eğer verirsen buradaki bütün testileri peşin parayla satın almak istiyorum ![]() Yapmaya devam edin, ben daha sonra tekrar gelir diğer yaptıklarınızı da alırım ![]() Usta duyduklarına inanamıyordu ![]() ![]() İnsan ya bu, umut ettiği bir şeyi bulunca, çektiği bütün sıkıntıları unutuverir, o da unutmuştu ![]() ![]() Daha bir başka sarılmıştı işine, yabancı adam düzenli olarak her hafta geliyor, ustanın yaptığı bütün testileri alıyor ve bir hafta içinde hepsini satıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Halini unutan usta, yabancının kendi testileri sayesinde ünlendiğini ve bunda kendisinin de payı olduğunu düşünerek, yabancıya karşı içten içe bir çekememezlik beslemeye başlamıştı ![]() ___ Marifet, bu testileri görmeyen gözlerle yapabilmek, ama anlaşılan yabancı benim sayemde zengin olmak istiyor ![]() Zavallı usta, gözlerinin görmeme eksikliğini, gayretiyle geçmişti, ne var ki gönül tarlasına haset tohumları ekilmişti bir kere, en kısa zamanda bu işi bitirmeliydi ![]() ![]() Yabancı, her zaman olduğu gibi testileri almaya gelmiş, bir yandan yeni yapılan testilere bakıyor, bir yandan da önce aldığı testilerin hepsinin satıldığından bahsediyordu ![]() ![]() ___Hayırdır ustam, bir kusur mu işledim ki böyle davranıyorsun? Usta, içinde ne varsa hepsini döktü, yabancı, büyük bir sabırla dinledi ![]() ![]() ___Zaten, bu andan itibaren senin testilerini satmam imkânsız, çünkü artık senin gönül gözünün önüne haset perdesi inmiş ![]() ![]() ![]() Bir daha da o şehirde onu gören olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ___Sevgilinin gönül yurduna güller ekilir, gül bahçesi yüreğine, haset dikenleri ekme! |
![]() |
![]() |
|