![]() |
Saçları Onun İçin Neden Değerliydi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saçları Onun İçin Neden Değerliydi?sacları onun için nedendegerliydi? Bir yurt talabesidir Abdurrahman ![]() taşımaktadır fakat her nasılsa o günlerde, saçları bir öğrenci için dikkat çekecek kadar uzamıştır ![]() Yurttaki belletmen ağabeyleri ile anne-baba nasıl olsa kestirir diye bir şey demezler fakat saç uzadıkça uzar ![]() ![]() ![]() -Abdurrahman, saçlarını kestir artık epey uzadı, bir yurt talebesi için bu saçlar epey uzun anlaştık değil mi? sorusuna Abdurrahman, kafasını iki yana sallayarak sessizce "hayır" cevabını verir ![]() ![]() Abdurrahman o gün izne gider, babası ile müdür yardımcısı önceden görüşmüştür ![]() -"oğlum, canım evladım! saçlarını yarın kestirelim", deyince babasını hiç kırmayan o munis çocuk; -hayır olmaz babacığım, deyip koşarak odasına kapanır ![]() ![]() Ertesi gün saçlarını kestirmeden öylece yurda gider Abdurrahman ![]() ![]() -"Yarın kestir saçlarını" der ve Abdurrahman başı önde müdüriyetten çıkar, yatağına yatar ve göz yaşları içinde sabahlar ![]() Sabah aynanın karşısına geçer ve; -"seni benden ayıramazlar,ayrılmam senden" diye saçları ile konuşur ![]() Okul çıkışı yurda değil evine gider ![]() oğlunu karşısında görünce meselinin halledilmediğini anlar ![]() -"Canım evladım, seni ne kadar sevdiğimizi biliyorsun, ne olursun beni kırma kestir saçlarını, kestir yavrum" der ![]() konuşması karşısında Abdurrahman: -Cennet ayaklarının altında olan annem, canım kadar sevdiğim babam, bir ağabeyim kadar sevdiğim belletmenim, bizleri evlatları kadar seven yurt idarecilerim, bir anlasanız, ben sizleri kıramam ama beni bir anlasanız ![]() ![]() ![]() -"Evladım niye kestirmiyorsun saçlarını,niçin kestirmek istemiyorsun? " - Söyliyemem anne, kestirmek istemiyorum ![]() - Oğlum, hadi kestir gel saçlarını da yurda gidelim, sonra yurttan kızarlar ![]() ![]() Abdurrahman, çaresizlik içinde gider berbere, kestirir saçlarını ![]() ![]() annesi ile beraber yurda giderler, mesele hallolmuştur ![]() Yaklaşık bir ay sonrasıdır, müdür yardımcısı geceleyin talebelerin defter ve kitaplarını kontrol etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() "Canım annem ve babam, çok değerli yurt idarecimin baskısı olmasa bu saçlarımı kestirmezdim ![]() söylemedim ![]() ![]() AFFET YA RASULALLAH!SENİN OKŞADIĞIN O SAÇLARI KESTİRDİM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|