![]() |
Arkadaşını Al, Beraberce Cennete Girin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arkadaşını Al, Beraberce Cennete GirinARKADAŞINI AL, BERABERCE CENNETE GİRİN Hz ![]() ![]() ![]() 'Resûlüllah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Ümmetimden iki kişi Allâh'ın huzuruna gelirler ![]() -Yâ Rab, benim bunda hakkım var; hakkımı bundan al, bana ver, der ![]() ![]() -Hakkını ver, buyurur ![]() -Yâ Rab, bende sevap nâmına bir şey kalmadı, der ![]() -Baksana, bu adamın sevabı kalmadı, ne dersin? buyurur ![]() - O halde benim günahlarımdan alsın, der ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Başını kaldır ve cennete bak, buyurur ![]() - Yâ Rab, inci ile işlenmiş, gümüşten apartmanlar ve altından köşkler görüyorum ![]() ![]() ![]() -Bunlar, bana ücretini verenler içindir, buyurur ![]() -Bunların hakkını kim ödeyebilir? der ![]() ![]() ![]() -Sen istersen bunlara sahip olabilirsin, buyurur ![]() -Nasıl olur, yâ Rab? deyince, Cenâb-ı Hakk, -Hakkını bu adama bağışlamakla, buyurur ![]() -O halde ben bunu affettim, der ![]() ![]() -Arkadaşını al, beraberce cennete girin, buyurur ![]() Sonra Resûlüllah (s ![]() ![]() ![]() ' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|