![]() |
Hasetçinin Sonu... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hasetçinin Sonu...Hasetçinin Sonu ![]() ![]() ![]() HASETÇİNİN SONU Eskiden âlim bir zatın, hükümdarın yanında çok değeri vardı ![]() “İyilik yapana iyilik yap! Kötülük yapan için ceza olarak o kötülüğü ona yeter ![]() Bu âlimi vezirlerinden birisi çekemedi ![]() - Hükümdarım! O âlim, sizin ağzınızın koktuğunu söylüyor ![]() - Sözlerinin doğru olduğuna nasıl inanayım? - Âlimi yanınıza çağırırsınız ![]() ![]() Hasetçi vezir, hükümdarın yanından ayrılır ayrılmaz, âlimi yemeğe davet etti ![]() ![]() Biraz sonra o âlim, hükümdarın yanına gittiğinde, hükümdar, yanına yaklaşmasını söyleyince, âlim sarımsak kokusunu hemen hatırlayarak hemen ağzını kapattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âlim, yine âdeti üzere hükümdarın yanına vardı ![]() ![]() - Sen mektubu ne yaptın? - Mektubu götürürken vezirin biri istedi, ona verdim ![]() - Dün, o vezir bana, senin, “Hükümdarın ağzı kokuyor ![]() ![]() - Asla öyle bir şey demedim ![]() - O hâlde dün huzuruma gelince neden ağzını kapadın? Âlim, o vezirin sarımsaklı yemek verdiğini ve hükümdarın rahatsız olmaması için ağzını kapattığını söyleyince, hükümdar, “Söylediğin doğruymuş ![]() “Kötüye kötülük kâfi geldi ![]() ![]() hasetçi olmaktan ve hasetçinin şerrinden korusun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|