![]() |
Kalkıp Kalkıp Oturuyordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalkıp Kalkıp OturuyorduKalkıp kalkıp oturuyordu İmâm-ı Şâfiî hazretleri rahmetullahi aleyh, bir gün Bağdat câmiinde talebeye ders veriyordu ![]() ![]() ![]() - Efendim, ders esnâsında tekrar tekrar kalkıp oturdunuz ![]() ![]() Büyük İmâm cevabında; - Bir seyyid çocuk kapı önünde oynuyor ve oyun îcabı sık sık kapı önünden geçiyordu ![]() ![]() Ve ilâve etti: - Bir evlâd-ı Resûl ayaktayken oturmak uygun olmaz ![]() PARAYA ELİNİ SÜRMEDİ Bir gün de, bir talebesiyle birlikte câmiden çıktı ![]() ![]() - Efendim filân kişinin size selâmları var ![]() ![]() ![]() Büyük İmâm elini keseye sürmeden; - Peki yavrum, şuraya bırak! buyurdu ![]() O da keseyi bırakıp geri döndü ![]() Az sonra, orta yaşlı biri gelip; - Efendim, ben fakir biriyim ![]() ![]() ![]() ![]() İmâm-ı Şâfiî hazretleri o keseyi gösterip; - Şunu al ![]() ![]() ![]() Adam o keseyi alıp; - sizden râzı olsun, dedi ![]() Ve sevinç içinde ayrıldı ![]() Halbuki İmâm-ı Şâfiî hazretleri, kendi de yokluk içinde yaşıyordu o aralar ![]() Menkıbeler Abdüllatif Uyan |
![]() |
![]() |
|