![]() |
Cehennem Korkusundan Ölmek!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cehennem Korkusundan Ölmek!!!Dinâr el-Iyâr´in Kıssası Allâhu Teâlâ Kur'an-ı Kerimde <<Hicr suresi 92-93 Ayet>> söyle buyurmaktadır Manası: u Teala insanları Ahirette, Dünyada yaptıklarından hesaba çekecektir… Dinâr el-Iyâr ismi ile bilinen bir kişi vardı bir de bu adamın saliha bir annesi vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Namazın kıblesi Kabe'dır, Duaların kıblesi de semalardır ![]() ![]() Annesine dedi ki: "Ey Annem! Kaçan bir köleyi sahibi yakaladığında ona ne yapar?" Annesi ona dedi ki: "Kalın keçeden elbise giydirir, kuru ekmek ve ekşi yoğurt gibi yemeğini lezzetsiz verir, ellerini ayaklarını da bağlar" Annesinin verdigi bu cevaba, Dinâr: "Bana sert keçeden bir cübbe gerekli ve bana kaçan köleye ne yapılıyorsa onun aynısını yap" dedi ![]() Annesi de Dinâra aynen öyle yaptı, ellerini ve ayaklarını bağladı ![]() ![]() Annesi onun bu haline çok üzülüyor, görünce: "Kendine karşı biraz daha yumuşak ol, acı kendine” diyordu ![]() Annesi yine, "Oğlum kendini biraz rahat ettir” diyordu ![]() Annesi artık onu kendi haline bıraktı, Dinâr ağlamaya devam etti, bazı gecelerde hep aynı ayeti okur kendinden geçerdi: "’u Teala insanları Ahirette, Dünyada yaptıklarından hesaba çekecektir" ve yine bayılıncaya kadar bu manadaki ayeti okudu ![]() Bayılmıştı ve annesi ona seslendi, O ise cevap veremedi, annesi ona dedi ki: "Ey gözümün bebeği, sevgili yavrum seninle nerede karsılaşacağız?” Dinâr hafif bir ses ile annesine cevap verdi ve dedi ki: “Ey annem! Kıyamet gününde, kıyametin duraklarında beni göremezsen, iste o zaman beni Cehennemin bekçisi Malik'e sor" ![]() ![]() Ölmüştü Dinâr, hem de ateşin korkusundan Cehennemin şiddetli azabından korktuğundan öldü… Annesi onu yıkadı, kefenledi ve dışarıdaki insanlara söyle seslendi: "Ey İnsanlar! Gelin, gelinde ateş korkusundan, cehennem korkusundan ölenin cenaze namazını kılın!” Her taraftan insanlar geldiler ![]() ![]() ![]() ![]() Ve yemin ederek şöyle diyordu: |
![]() |
![]() |
|