Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hazırsa, ölüme

Kim Ölüme Hazırsa...

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kim Ölüme Hazırsa...

Kim ölüme hazırsa

Adiyy bin Müsafir hazretleri, bir sohbetinde;
- Kim ölüme hazırsa, öldüğünde, kabri Cennet bahçesi olur Kim de ölümü hiç hatırlamıyorsa, onun kabri Cehennemden bir çukur olur, buyurdu
Şöyle devam etti:
- Ey insanoğlu! Biri sana; “Ne mübareksin” dese, başkası da; “Ne kötü adamsın” dese, birinci sözden daha çok hoşlanıyorsan, bil ki, kötü birisin Çünkü iyi insan, kendini iyi bilmez, her işini kusurlu, noksan ve bozuk görür, buyurdu
Ve ekledi:
- Hatta o, kendini her müminden fena bilir Aynaya baktığında, kendinden iğrenir
- Kötü insan nasıl olur efendim? dediler
- Kötü insan, kendini iyi görür, amellerini beğenir Biri onu övse, sevinir, kötülese üzülür

“BEN” DEMEK, BİD’ATTİR
Bir gün de sohbetinde;
- Kardeşlerim, “Ben” demek bid’attir Bid’at ehli ise Cehennemin köpekleridir, buyurdu
Sordular:
- Ben demekten murat, kendini beğenmek mi efendim?
- Evet Bid’atlerin başı, “Ben” demektir “Ben bilirim, ben yaparım” demek, ne kadar çirkindir

BİRİNCİ VAZİFEMİZ
Bir gün de sevdiklerine;
- Birinci vazifemiz, dînin emirlerine uymaktır, buyurdu Fakat buna maniler var
- Ne manisi efendim? dediler
- İnsanın dışında şeytan ve kötü arkadaş, içinde ise kendisi
- Kendisi mi efendim?
- Evet En büyük engel, insanın kendisidir Yâni kendi nefsidir Nefse uymak en büyük engeldir

Menkıbeler
Abdüllatif Uyan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com