![]() |
Kim Ölüme Hazırsa... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kim Ölüme Hazırsa...Kim ölüme hazırsa ![]() ![]() ![]() Adiyy bin Müsafir hazretleri, bir sohbetinde; - Kim ölüme hazırsa, öldüğünde, kabri Cennet bahçesi olur ![]() ![]() Şöyle devam etti: - Ey insanoğlu! Biri sana; “Ne mübareksin” dese, başkası da; “Ne kötü adamsın” dese, birinci sözden daha çok hoşlanıyorsan, bil ki, kötü birisin ![]() ![]() Ve ekledi: - Hatta o, kendini her müminden fena bilir ![]() ![]() - Kötü insan nasıl olur efendim? dediler ![]() - Kötü insan, kendini iyi görür, amellerini beğenir ![]() ![]() “BEN” DEMEK, BİD’ATTİR Bir gün de sohbetinde; - Kardeşlerim, “Ben” demek bid’attir ![]() ![]() Sordular: - Ben demekten murat, kendini beğenmek mi efendim? - Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİRİNCİ VAZİFEMİZ Bir gün de sevdiklerine; - Birinci vazifemiz, dînin emirlerine uymaktır, buyurdu ![]() ![]() - Ne manisi efendim? dediler ![]() - İnsanın dışında şeytan ve kötü arkadaş, içinde ise kendisi ![]() - Kendisi mi efendim? - Evet ![]() ![]() ![]() ![]() Menkıbeler Abdüllatif Uyan |
![]() |
![]() |
|