Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
halife

Halife

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halife

HALİFE

Harun b Antere babasından şöyle anlatır:
“Hz Ali'nin yanına girdiğimde eski bir örtünün altında uzanıyordu Beni görünce hemen kalktı Dikkat ettiğimde altındaki döşeğin, üstündeki örtüden daha çok yıpranmış olduğunu gördüm Onun bu hâli beni fazlası ile duygulandırdı Dayanamadım, müsaade isteyerek dedim ki:
“Ey Mü’minlerin Emiri, hava soğuk; ince ve eski bir örtünün altında üşüyorsunuz Halbuki, Cenâb-ı Hak sana ve çoluk çocuğuna şu devlet hazinesinden bir hisse ayırmıştır İslâm Halifesi olarak daha fazla almanda bir beis görmüyorum Kendinize neden bu kadar eziyet ediyorsunuz?”
Beni dikkatle dinledikten sonra Hz Ali şu cevabı verdi:
“Yâ Antare, bu makama, sizin malınızı yemek için değil, size ve bütün Müslümanlara hizmet için getirildim Ben sadece evimden çıkarken beraberimde getirdiğim eşya ile yetinir, malınızdan hiçbir şey almam

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com