Allah Rızası İçin Değil Desinler Diye Yaptım |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah Rızası İçin Değil Desinler Diye YaptımMansûr bin Ammâr (r h ) buyurdular:Benim rızâsında birlikte olduğum bir kardeşim vardı Bana itikâd ediyordu Şiddet ve genişlik, iyilik ve kötü günlerimde beni ziyaret ederdi![]() Çok ibâdet ederdi Teheccüd namazını kılardı Çok ağlardı Onu kaybettim Uzun süre bana gelmedi Onun için bana:-"O zayıf ve hastadır," dediler ![]() Ben onun evine gittim Kapısını çaldım Kızı çıktı Bana kapıyı açtı Evine girdim Onu evin ortasında, yatağının üzerinde yatmış gördüm Yüzleri kapkara olmuştu Gözleri masmavi idi Dudakları kabarmıştı Ben ona:"Kardeşim, (Lâ ilahe ill) söyle," dedim ![]() 0 gözlerini açtı, kızgın bir şekilde göz ucuyla bana baktı Sonra ve sonra yine kendisine söyledim Korktum ve kendisine:-"Eğer tevhîd kelimesini söyleyemezsen seni yıkayamam, kefenleyemem ve cenaze namazını da kılamam," dedim ![]() Bunun üzerin o bana: -"Kardeşim Mansûr, benimle o kelimenin arasında bir engel var," dedi Ben:Deyip Iâ havle çektim Ve ona:-"Nerede o namazların, orucun, teheccüdün, kıyamın, göz yaşların ve takvan?" dedim O:-"Bütün bunların hepsi 'ın rızâsı için değildi Desinler diye yapıyordum Beni o şekilde ansınlar diye ibâdet ediyordum Kendi başıma ve yalnız kaldığım zaman, perdeleri indirir, kapıları kapatır ve rahatıma bakar ve isyan ile ilerlerdim![]() |
|
|
|