![]() |
Bir Kurban Anısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Kurban AnısıBİR KURBAN ANISI Bayramlarımıza has,güzel sevinçlerimiz vardır hepimizin ![]() ![]() Hüzünle arkamızda bıraktığımız Ramazan'lar, sevinç ve heyecanla karşıladığımız Kurban Bayram'larımız vardır ![]() ![]() Çocukluğumuzun en güzel anıları gizlidir bayramlarımızda ![]() Ramazan Bayram'larında öptüğümüz eller,samimi kucaklaşmalar, yediğimiz şekerler,küçük yaşımıza rağmen tuttuğumuz "oruç"ların mükafatı olmuştur adeta ![]() İşte böyle bir anıydı ![]() ![]() Kurban Bayramı öncesiydi,kurban pazarlarına gidilip, kurbanlıklar seçiliyor ve herkes elinde bir hayvanla dönüyordu ![]() ![]() Bu duruma en çok sevinenler de genelde biz çocuklar oluyorduk ![]() Adeta evlerimize bir misafir geliyordu ![]() ![]() O sene bizim eve gelen misafir,alışılagelenlerden farklıydı ![]() Misafirimiz;tatlı mı tatlı,kınalı bir koyundu ![]() Önceleri meraklı meraklı süzüyordum yeni misafirimizi ![]() ![]() ürkek ve masum bakışlarıyla tanımaya çalışıyordu beni ![]() ![]() ![]() Tedirgin bir şekilde uzattı ağzını samana ve sonra anladı ki,bu elden korkulmazmış ![]() ![]() ![]() ![]() Anlıyordum ki,Rabbim Kurban Bayramıyla sadece büyüklere değil benim gibi küçük yüreklere de bir şeyler öğretiyordu ![]() "Yaratılana sevgi duymak ![]() ![]() ![]() Kınalı koyunumla güzel günler geçirirken,birden bir haberle irkildim ! Günler,bayram arifesini gösteriyormuş,bu da demekmiş ki; kınalı koyunumuz yarın "kurban edilecek ! ![]() ![]() Gözyaşları içinde babama sorabildiğim tek soru; "Ama neden ? ![]() ![]() ![]() Babamın,duygularımı anladığının farkındaydım ![]() ![]() "Çünkü ![]() ![]() "Biz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu nasıl olurdu ? kimse ölmeyi arzu eder miydi acaba? diye düşündüm ![]() ![]() Ama burada her şeyden daha çok sevdiğimiz Rabbimiz söz konusuydu ![]() ![]() ![]() ![]() Ve bayram günü gelip-çatmıştı ![]() ![]() ![]() Mutsuz ne hüzünlü bir vaziyette bayram namazına gittik babamla ![]() Namazın ardından minik ellerimi Rabbime uzatıp,şöyle dua ettim; "Ey Rabbim ! şu güzel bayram gününde neden bu kadar hüzünlüyüm biliyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Namazdan sonra eve gittik ![]() ![]() ![]() ![]() Gözümden süzülen yaşları babamdan gizliyordum ama Rabbim görüyordu mutlak ![]() Babam önde,koyunumuz ve ben arkada,kesim yerinin yolunu tuttuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda sıra bize geldi ![]() ![]() "Sen dışarıda bekle ![]() ![]() ![]() ![]() "Hayır !" dedim ![]() ![]() Babamın bütün ısrarlarına rağmen içeriye girmeyi başarmıştım ![]() Kınalı koyunumuzla beraber iki koyunu da ayaklarını bağlayıp yatırdılar ![]() ![]() O iki koyun kurban edilirken,ben bakamayıp yüzümü döndüm,şimdi sadece kınalı koyunumuzu görebiliyordum ![]() ![]() ![]() "Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi o nasıl teslimiyetti ! ![]() ![]() Bir an beynimde bir ışık parladı ![]() ![]() "Seni Yaratana kurban olayım" demezlermiş ![]() ![]() Sonraları okuduğum Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Anlamıştım; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbrahim(a ![]() ![]() ![]() ![]() Bıçağın altında kurban olma sevincini yaşayan İsmail(a ![]() ![]() ![]() ![]() İbrahim(a ![]() ![]() Rabbimin kurbanlık bir hayvan vermesini ![]() ![]() ![]() ![]() Her şeyden öte,anladım ki,Rabbim almak için değil,vermek için ister ![]() Rabbim sadece sevgimizi kanıtlayacak bir işaret ister ![]() Yoksa her şeyi yaratan Rabbimiz ne yapsın bizim kestiğimiz kurbanı ! Evet ! Rabbimiz kurbanımızı almamıştı ama bize,sevabından, kendisinin sevgisine çok şeyler vermişti ![]() ![]() En önemlisi,bana çok güzel bir bilinç vermişti ![]() ![]() Kurban olduğum Rabbim,Sana göklerdeki yıldızlar,yerdeki varlıklar sayısınca,Sana kurban edilenlerin kanları çokluğunca şükürler olsun ! ![]() ![]() ![]() ALINTI dır ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|