Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adam, bedevi, rasûlullah

Bedevi Adam Ve Rasulullah

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bedevi Adam Ve Rasulullah

Doğruların Öyküsü: Bedevi Adam ve Rasulullah

Yabani bir çöl Arab ı, Medine ye girdi ve direk olarak ın elçisinden (gümüş ve altın) almak için Mescide geldi İçeriye girdiği zaman Resül-i Ekrem (sav) ashabı ve dostlarının kalabalığı arasındaydı, hacetini açıkladı ve bir bağış istedi Resül-i Ekrem (sav) ona bir şey verdi Fakat o, kani olmayarak onu az buldu bunun üzerine çirkin ve uygunsuz sözler söyleyerek ın elçisine küstahlık etti, ashap ve dostlar çok öfkelendiler; neredeyse onu linç edeceklerdi fakat ın elçisi buna engel oldu

Resul-i Ekrem (sav), sonra onu eve götürerek bir yardımda bulundu Bu arada Arap, Resül-i Ekrem (sav) in durumunun, şimdiye kadar gördüğü reis ve devlet adamlarının durumuna benzemediği, onda mal ve mülkün toplanmamış olduğuna yakından şahid oldu

Göçebe arap razı oldu ve teşekkür etti O zaman Resül-i Ekrem (sav) ona şöyle buyurdu: Camide ashabın ve dostlarımın öfkelenmesine sebep olan çirkin ve uygunsuz sözler söyledin Onlardan sana zarar gelmesinden korkuyorum Fakat şimdi yanımda teşekkür edici cümle söyledin, acaba aynı cümleyi, sana olan öfkelerinin ve rahatsızlıklarının aradan kalkması için cemaatin huzurunda söylemen mümkün müdür Arap, bir sakıncası yok dedi

Ertesi gün Arap, mescide geldiğinde oradaydılar

Resül-i Ekrem (sav) cemaate döndü ve buyurdu :

- Bu adam bizden razı olduğunu söylüyor Öyle mi

Arap : Öyle dedi Peygamberle yalnız olduğu zaman söylediği teşekkür cümlesini tekrar etti elçisinin ashabı ve dostları gülümsediler

O zaman Resül-i Ekrem (sav), cemaate dönerek şöyle buyurdu :

- Ben ve bu gibi adamların misali, devesi ürküpte kaçmakta olan bir adamın misaline benzer Olayı görenler deve sahibine yardım etmek tasavvuruyla bağırarak devenin arkasından koşarlar Bunu gören deve, daha çok ürküp daha çok kaçar Devenin sahibi halka bağırarak: Kimsenin deveme bir şey yapmasını istemiyorum der, Devemi hangi yolla terbiye edeceğimi kendim daha iyi bilirim

Halk takibi bırakınca, adam gider, bir avuç ot alarak geri döner, sonra yavaş yavaş devenin önüne gelir, böylece, bağırmadan, koşmadan otu göstererek yavaş yavaş devesinin yanına sokulur ve devesinin yularını ele geçirir

Eğer dün sizi serbest bıraksaydım, şüphesiz ki bu bedbaht Arap öldürülürdü -Ve ne kötü halde öldürülmüş olurdu! Kafir ve putperestlik halinde - fakat size mani oldum ve bizzat yumuşaklıkla onu terbiye ettim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com