Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adam, hzhüseyin, şamlı

Şamlı Adam Ve Hz.Hüseyin

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şamlı Adam Ve Hz.Hüseyin

Doğruların Öyküsü: Şamlı Adam ve HzHüseyin

Şam ahalisinden biri hac maksadıyla veya başka bir maksatla Medine ye geldi Gözü, bir kenarda oturmuş olan bir adama ilişti, ilgisini çekti

Bu adam kimdir diye sordu

Hüseyin b Ali İbn Ebitalib (ra) dir denildi Ruhunda yerleşen çirkin bir tanıtmanın eseri onu öfkelendirdi, ve rızası için Hüseyin b Ali ye edebildiği kadar küfretti

İmam Hüseyin (ra), kızmadan ve rahatsızlık göstermeden, sevgi ve şefkatle ona baktı, sonra Kuran-ı Kerim den güzel huy, bağışlamak ve göz yumma hakkında bir kaç ayet okudu sonra ona :

- Biz sana her türlü hizmet ve yardım için hazırız dedi Daha sonra :

- Şam ahalisinden misin diye sordu

Adam Evet diye cevap verdi

İmam, Bu huyunun bir geçmişi vardır, onun sebebini biliyorum

Sen bizim şehirimizde garipsin, ihtiyacın olursa sana yardım etmeye, seni evimizde ağırlamaya, giydirmeye ve sana para vermeye hazırız

Böylesine bir affetme sıfatı ile karşılaşacağını ummayan, ve aksine şiddetli bir tepkiyle karşı karşıya gelebileceğini beklemekte olan Şamlı adam, öylesine değişti ki o anda:

- Yerin yarılarak beni içine almasını, bu tarzdaki ölçüsüz küstahlığıma tercih ederdim dedi ve şöyle devam etti :

O saate kadar, benim için bütün dünyada, Hüseyin (as) ve babasına olduğu kadar, nefret ettiğim hiçbir kimse yoktu Ve o saatten sonra tersine bütün dünyada Hüseyin (ra) ve babası kadar sevdiğim kimse yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com