Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kadındır, mürşidim

Mürşidim Bir Kadındır

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mürşidim Bir Kadındır

Bir gün Bayezid-i Bestami (ks) Hazretlerine;
-Mürşidin kimdir? Diye sordularO da;
-“Bir kadın” dedi
-“Bu nasıl olur?” dedilerCevabında şöyle buyurdu:
-“Bir gün ü Tealanın sevgisi ile, kendimden geçmiş olarak yolda yürüyordumBir kadın gördümElinde bulunan bir çuval unu, taşımam için bana ricada bulunduGücüm yetmez diye düşündümOrada kafes içinde bulunan bir aslana işaret ettimKafes açılıp, aslan geldiUn çuvalını yükledimFakat açıktan keramet göstermiş olduğum için de çok korktum ve mahçup oldumKadının beni tanıyıp tanımadığını öğrenek için;
-“Pazara varınca kimi gördüm diyeceksin” dedimKadın;
-“Zalim Bayezid-i gördüm diyeceğim” dediBen hayretle;
-“Neden?” diye sordumKadın şöyle cevap verdi:
-“-ü Teala, bu aslanı yük taşımak için yaratmadığı halde, sen niçin yük yükledin? Bu zülüm değil de nedir?Bunun üzerine çok ağlayıp istiğfar ettimBundan sonra benden fevkalade bir hal meydana gelse, “La ilahe illallah Muhammedün Resulullah,Nuh Neciyullah,İbrahim Halilulullah,Musa Kelimullah,İsa Ruhullah” yazısını veya bir nur görüyorumBöylece, benden meydana gelen hallerin doğru olduklarının, -ü Teala tarafından tasdik olunduğunu anlıyordum

Altun Silsile-Osmanlı Yayınevi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com