Cennet Çiçekleri |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cennet ÇiçekleriCenâb-ı Hak buyuruyor: r0;Biliniz ki, mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan sebebidir ve büyük mükâfat 'ın katındadırr1; (Enfâl, 28) Rasûlü (sav) Efendimiz, Hz Fâtımar17;nın evinde kaldığı bir gün, torunları olan Hasan ve Hüseyin efendilerimiz su istediler Hz Peygamber (sav), önce Hz Hasanr17;a su verdi Hz Fâtıma (ranhâ), Efendimizr17;in Hasanr17;ı daha çok sevdiği hükmüne vardı Efendimiz de buyurdu: r0;r11;Hayır! İlk defa Hasan istedir1; buyurdular ve sonra da şöyle ilâve ettiler: r0;r11;Bağış ve ihsanlarınızla çocuklarınıza müsâvî (eşit) muâmelede bulunun Eğer ben birini üstün tutacak olsaydım, kızları üstün tutardımr1; (İbn-i Hanbel, I, 101; İbn-i Hacer, el-Metalibur17;l-Âliye, IV, 69; Heysemî, IV, 153) Kalp Meyveleri Hz Âişe (ranhâ)r17;nın rivâyet ettiğine göre bir defasında Hz Peygamber (sav), torunlarını severken ziyâretine İslâmr17;ın merhamet, şefkat, nezâket ve inceliğinden uzak bir bedevî geldi Rasûlullah (sav)r17;in çocukları ziyâde sevmesine hayret ederek: r0;r11;Yâ Rasûlallah! Siz çocuklarınızı öper (sever) misiniz? Biz çocuklarımızı öpüp okşamayızr1; dedi (r17;ın evlât nîmetine karşı bedevînin duygusuz ve duyarsızlığı, Rasûlü (sav)r17;i müteessir etti) Bedevîye: r0;r11; senin gönlünden merhamet ve şefkati çekip çıkarmışsa ben ne yapabilirim!r1; Buyurdu (Buhârî, Edeb, 22) Her Güne Bir Esma-ül Hüsna er-Râfir17;: Dereceleri yükselten, izzet ve şeref bahşeden Lügatçe ziyâde: Çok, fazla müteessir olma: Etkilenme |
|