![]() |
Çooooook Guzel...Sizde Okuyun.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çooooook Guzel...Sizde Okuyun..Resûlullah rükûda O'nu bekledi Bir gün sabah namazı vaktinde, Hazret-i Ali mescide giderken yolda bir ihtiyara rast geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Namazdan sonra, Sahâbe-i Kirâm, Resûlullah Hazretlerinden sordular ki: "Yâ Resûlallah! Birinci rükuda âdet-i şerîfinizden daha uzun durdunuz ![]() ![]() ![]() O Server-i Enbiyâ Hazretleri bu söz üzerine, "Adet miktarı rüku tesbihini edâ ettikten sonra, Semi'allahülimen hamideh deyip, kıyâma kalkmak istediğimde, Cebrâîl Aleyhisselâm sidret-ül müntehâdan süratle gelip, kanadı ile arkamı basıp, başı ile başımı tutup, kalkmama engel oldu ![]() ![]() O an ü teâlâ, Hazret-i Cebrail'e emreyledi ki, "Var Habîbime, sebebini bildir ![]() O saat Hazret-i Cebrâil, Habîbullah'ın huzuruna gelip, haber verdi ki, "Yâ Resûlallah! Mübârek başınızı rükudan kaldırmak istediğiniz zaman, ü teâlâ bana emretti ki, var Habîbimin arkasını tut; rükudan kalkmasın ki, benim kulum Ali, yolda, bir ak sakallı ihtiyarın, sakalına hürmet edip, aheste yürümekle, cemaat sevabından mahrum kalıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Hak Sübhânehü ve teâlâ hazretleri beni sizi rükuda tutmağa gönderdiği zaman kardeşim İsrâfîl'i de güneşi tutmağa gönderdi ki, çabuk doğmasın ve Hazret-i Ali size erişinceye kadar eğlesin ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|