Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anı, çanakkale, ibretlik, ile, ilgili

Çanakkale İle İlgili İbretlik Bir Anı

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çanakkale İle İlgili İbretlik Bir Anı

Çanakkale bir destandısiz hiç düşündünüzmü?hiç bir ilaç yokken onca yaralılar nasıl ameliyat oluyorlardı?o acıya nasıl dayanıyorlardı?ne bir ağrı kesici ne bir uyuşturucu ve nede bir benzer ilaç yoktuhemenanlatim ağır yaralılarla hiç zaman harcanmıyordubir köşeye mecburi birşekilde ölüme terk ediliyorlardıancak ameliyatla kurtulması kessin

Olanlar ise uyuşturulmadan ,canlı canlı ameliyata alınıyorlardıtek

Yapılan iş şuyduhemşireler ağaçtan bir dal koparırlardı o dalın

Etrafınıda bir bez parçası ile sararlardıbu sarılı odun

Parçası,ameliyat yapılacak kişinin ağzına koyulurdu ki,ağrıdan dişini

Sıkabilsinrabbim bu günleri bizlere bir daha göstermeaminbir

Hemşire savaştan sonra anlatıyor: her gün yaralıların acısını ve kanını görmeye alışmış olan gözlerimle sabah erken kalktımhemen işe koyuldumama bir çığlık beni ve herkesi adeta dondurduyaklaştım ve

Baktımki henüz 14 üne yeni girmiş bir çocuğun sesiydi buadeta kanım

Donduameliyat edilecektihemen koşarak,ama dizlerimin eklem yerleri

Sanki kırılmışçasına koşarak odun parçasını getirdim Ve çocuğun ağzına koydum ki dişini sıkabilsinameliyat başlamıştı ben dayanamadım ve bir

Köşeye çekildimsadece iniltileri dinliyor ve kahroluyordumuzun

Sürmüştü ameliyatgörevimi tamamlamak üzere çocuğun ağzındaki odunu

Çıkarttımher odun gibi bu odunun bezide kanlıydı Sıradaki ameliyat

İçin bunu hemen yıkamalıydımevet evet yanlış duymadınız tekstil ülkesi olan türkiye o zamanlar bir parça kumaş bulamıyorduolan

Kumaşta kimisi gömleğini kimisi yeleğini ve benzeri elbiselerinden

Fedakarlık yaparak kullanıyorlardıaldım odun parçasını ve içi su ile dolu kaba sarılı bezi yıkamak üzereydimki,bezin içinde bir şeyler

Düştüğünü hissettimsu zaten kanlıydıçünkü sular azdıbir kab suda

Onlarca bez yıkanıyorduelimi daldırdım kanlı suya ve yüreğimin

Titrediğini hissettimo titreme hızla vücuduma yayılıyorduve en son olarakta gözlerimin yaşlarını adeta hareketlendirdibaşladım

Ağlamayaçünkü deminki o 14 yaşındaki küçük çocuk ameliyat esnasında

Dişlerini aşırı sıkmasından dolayı,dişleri bu bezde kalmışlardıbende

O dişleri hatıra olarak sakladım

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com