Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babanın, vasiyeti

Bir Babanın Vasiyeti

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Babanın Vasiyeti

BİR BABANIN VASİYETİ
Ticaret amacı ile deniz aşırı uzak ve tehlikeli bir yolculuğa çıkma zorunluluğunda olan

Basralı bir işadamı, ayrılırken eşine, “Ben kendim okuyamadım Ama yavrumu ehli

Kur’an olarak yetiştirmek istiyordum Eğer bu tehlikeli yolculuktan geri dönemez ve
gurbet ellerde ölüp kalırsam, yavrum Yusuf’umu ehli Kur’an olarak yetiştirmeni

istiyorum ve sana güveniyorum” demiş

Birbirlerini çok seven ve çok mutlu olan bu eşleri ölüm ayırmış ve küçük Yusuf yetim
kalmış

Aradan yıllar geçmiş ve yetim Yusuf 7 yaşına gelince, annesi onu kucağına almış ve
ağlayarak, “Bak yavrum! demiş: Rahmetli babanın vasiyeti var

Seni ehli Kur’an olarakyetiştirmemi istemişti ve ben de ona söz vermiştim

nasip ederse, yarın seni Kur’an kursuna götürmek istiyorum Ne dersin?”

Çocuk: “Anneciğim babamın vasiyetini yerine getir ve beni Kur’an kursuna yazdır

İnşâ ehli Kur’an olarak yetişirim” demiş

Sabah namazından sonra, yavrusunu güzelce tertemiz yıkamış, en güzel çamaşırlarını giydirmiş, kahvaltısını hazırlayıp karnını doyurmuş ve sonra tekbîr getirerek yetim

Yusuf’unu kucağına almış, “’ın Kitab’ı olan Kur’an’ı okumaya gidecek olan yavrumu yolda yürütemem” diye Kur’an kursuna kadar kucağında taşımış

O gün çok duygulanan kadın, yatsı namazından sonra kocasını hatırlayarak, “Ahh! Bu günleri görmedi” diye çok ağlamış

Ağlayarak yatan kadın, gece rüyâsında kocasını neş’eli görmüş Kocası, “ senden razı olsun” diye önce hanımına dua etmiş ve sonra…
“Ah! Kabrim çok dar, çok sıkıcı ve çok karanlıktı” demiş “Ama bu sabah birden bire

kabrim genişledi ve nurlandı Meleklere bunun nedenini sordum”

Dediler ki:
“Arkandan kalan yavrunu annesi bugün Kur’an kursuna götürdü Senin

yavrun hocanın
önünde diz çökerek Bismillahirrahmanirrahim deyince, ’ın çok hoşuna gitti
Yavrusu benim adımı anıp, benim Kitabımı okurken, mezarda yatan babasına azap etmekten haya ederim dedi ve hemen kabrin genişleyip nurlandı”

Ağlayarak uyanan kadın, kocasının ruhuna bir Fatiha okuyup yatmış ve uyumuş Bu defa da kendisini Sırat Köprüsü’nün başında görmüş

Cehennem’den yükselen alevlerin arasından, yana yana, düşe kalka ve korkunç çığlıklar atarak Sırat Köprüsü’nü geçmeye çalışanları görünce çok korkmuş Ah!

Ben nasıl geçerim diye düşünürken, yanına iki melek gelivermiş ve ona;
“Sen ’ın Kitabını okumaya giden yavrunu yolda yaya yürütmedin, kucağında
taşıdın

Biz de bugün seni Sırat Köprüsü’nde yaya yürütmeyeceğiz” demişler ve bir anda kuş
gibi uçurup Cennet’e götürmüşler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com